3 items voor een business casual outfit

3 items voor een business casual outfit

Ben je net aan je eerste professionele baan begonnen en ben je op zoek naar een business outfit? Dan kan het moeilijk zijn om te bepalen voor wat voor outfit je moet gaan. Je wilt namelijk niet overdressed op je eerste werkdag het kantoor in lopen. Aan de andere kant wil je ook niet under dressed zijn waardoor werknemers op je gaan neerkijken. In dit blog neem ik je mee in de wereld van business outfits en leer ik je door het gebruik van 3 items een casual business outfit samen te stellen.

Coltrui

Je wilt een business look hebben maar niet over de top zoals een pak of colbert? Een coltrui is de ideale oplossing. Coltruien worden hedendaags niet alleen in business omgevingen gedragen maar ook in het privéleven. Met deze reden maakt de coltrui een goed parallel tussen privé en business en zorgt het dat jij er netjes en verzorgd uit ziet maar niet overdressed.

Horloge

Wil jij casual overkomen maar toch business lookalike? Ga dan voor een elegant horloge. Met elegant bedoel ik een niet te groot robuust horloge maar een horloge met bijvoorbeeld een leren band dat niet teveel uitspringt. Werk je in een tech-sector? Een Apple Watch kan je look een flinke boost geven!

Polo

Een polo wordt vaak gedragen in de privésfeer maar ook zeker in de zakelijke wereld. Vaak worden de polo’s gedragen op kantoren waar er intern een informele sfeer heerst. Ga wel eerst na in wat voor omgeving jij de polo wilt gaan dragen. Wanneer iedereen in een net pak naar een meeting gaat is het wellicht raadzaam om ook voor een pak te gaan. Persoonlijk een van mijn favoriete polo om te gebruiken op mijn kantoordagen komt van Orange Icons. Orance icons geeft een groot aanbod in heren polo’s van superdry.

Floris Timmer

Floris Timmer