3 populairste soorten business tassen

3 populairste soorten business tassen

De aktetas, de messenger tas en de laptop tas zijn de 3 populairste soorten business tassen voor heren om mee te nemen naar het kantoor. Deze tassen lijken veel op elkaar en worden daardoor ook vaak door elkaar gehaald. Dit is niet gek, want met de digitalisering zijn de aktetas en de messenger tas aangepast zodat er een laptop in meegenomen kan worden. Naast het ontstaan van de tassen zijn er nog andere vlakken waarop ze verschillen. In deze blog zullen de overeenkomsten zowel als de verschillen tussen deze drie tassen belicht worden.  

Aktetas 

Oorspronkelijk gebruikt als middel voor advocaten om documenten van en naar de rechtbank te vervoeren, werden aktetassen ontworpen met het oog op het werk. Hierdoor is het logisch om deze business tas heren te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Kies een gladde en simpele aktetas met leer in dezelfde kleur als je schoenen. Qua functionaliteit zijn we nu grotendeels overgestapt van pen en papier naar de laptop. Hierdoor heeft de aktetas een speciaal compartiment voor de laptop gekregen. Omdat laptops zwaarder zijn dan papier is op aktetassen vaak een schouderband te vinden. Vroeger werden er geen laptops meegenomen en dus kwamen de aktetassen zonder schouderband. Wanneer je een zakelijke tas ziet zonder schouderband is het een aktetas, want de volgende twee tassen zijn namelijk standaard met schouderband ontworpen.  

Messenger tas 

De messenger tas werd net als de aktetas gebruikt om papieren in te vervoeren. Het verschil is dat de messenger tas werd gebruikt voor informelere doeleinden. De messenger tas is smaller dan de aktetas en er wordt gebruik gemaakt van soepeler en lichter leer. Een messenger tas heeft in tegenstelling tot de aktetas altijd al een schouderband gehad.  

Laptop tas 

Een laptoptas is de derde stijl tas die geschikt is als business tas. Deze tas is speciaal ontworpen met de komst van de laptop. Deze tas heeft dus ook altijd een schouderband gehad. De laptop tas heren is niet alleen een goede optie om je laptop te beschermen, maar ook als bijdrage aan je representatieve uitstraling. Het uitkiezen van een stijlvolle tas voor je laptop kan helpen om je outfit aan te vullen. Ten eerste moet je er natuurlijk op letten dat je een laptoptas kiest die groot genoeg is voor je laptop. Toegevoegde extra’s zoals compartimenten met ritssluiting voor opladers, plaatsen om documenten te bewaren en gewatteerde schouderbanden kunnen ook allemaal van pas komen. 

Floris Timmer

Floris Timmer