3 Tips om Geld te Besparen als Student

3 Tips om Geld te Besparen als Student

Als student heb je ontzettend veel op je bord liggen. Je moet presteren op school, dit moet zogenaamd de tijd van je leven zijn, je gaat veel feesten en vriendschappen voor het leven te sluiten, maar je moet ook nog zorgen dat je een beetje fatsoenlijk met geld om leert gaan. Het is allemaal soms een beetje veel. Met de leningen van de overheid zit je ook in je hoofd, hoe ga je dit in godsnaam terug betalen? Het is allemaal een lastige kwestie. Daarom helpen wij jou met 3 tips om nu al een kleine beetje op je geld te letten en te besparen. 

1. Ga je op kamers?

De eerste vraag is natuurlijk, ga je het nest verlaten en je spreekwoordelijke vleugels spreiden naar een andere stad? Of doe je het niet? Dan bespaar je in ieder geval al vele honderden euro’s per maand. Wanneer je wel op kamers gaat moet jij je afvragen waar je wilt gaan wonen. Midden in het centrum zijn de kamers vaak het duurst. Hoe ga je dit betalen? In ieder geval is het: hoe verder jij uit het centrum gaat hoe goedkoper de kamers worden. Je moet maar zo denken, hoe verder je weg woont, hoe meer beweging je krijgt. En dat kan soms wel eens fijn zijn in het studentenleven. 

2. Laptop problemen

Op het moment dat jij net een belangrijke opdracht moet inleveren gebeurt het; je laptop houdt er mee op. Een laptop en andere elektronica zijn in je studententijd van essentieel belang. Maar wat doe je nu? De meeste studenten hebben geen zin/tijd om de laptop naar de maker te brengen. Ze kopen meestal gelijk een nieuwe, dat is namelijk ook een stuk leuker. Maar wij raden je aan dit niet te doen. Ga naar je lokale reparateur en zij geven vaak gratis advies over de stand van zaken. Misschien kan je laptop wel voor 100 euro gemaakt worden. Dan zou het ontzettend zonde zijn als jij nog meer geld over de balk zou gooien voor een nieuwe. 

In de tussentijd hoef je niet stil te zitten, je kan namelijk gemakkelijk een laptop huren om je schoolopdrachten af te maken. Zolang je alles maar in een drive of dropbox hebt gezet. Naast laptops kun je ook gemakkelijk een Ipad huren, of zelfs een telefoon. Onze tip is dus: kijk eerst of jouw elektronica gemaakt kan worden in plaats van een nieuwe kopen. Dit scheelt honderden euro’s.

3. Eet nooit alleen

 De laatste tip is om altijd (gezellig) met anderen te eten. Als je alleen eet kan je namelijk eerder neigen naar een makkelijke diepvries pizza of iets laten bestellen via Thuisbezorgd.nl. Naast dat dit ongezond is, lopen de kosten ook op. Daarom is het verstandig om met anderen te eten. Dan kan je de kosten splitsen, een gezonde(re) maaltijd eten, maar heb je ook nog wat gezelligheid om je heen. Een win-win situatie dus! Wil je toch voor die diepvriespizza gaan, ga dan altijd op de aanbiedingen af en bespaar!

Welke van deze drie tips ga jij vandaag nog inzetten?

Floris Timmer

Floris Timmer