4 Musthaves voor jouw eigen Man cave

4 Musthaves voor jouw eigen Man cave

Mancaves komen in veel verschillende soorten, maten en doeleinden. De een heeft een geheime narnia kast die leidt tot de mancave en de ander heeft de standaard kelder mancave. Maar hoe je het ook went of keert, een man cave is een plek waar jij als man echt jezelf kan zijn. Het biedt je een plek om samen met de jongens voetbal te kijken, een rustige te biljarten of simpelweg rust. We beginnen niet eens met de voordelen, dat zijn er namelijk oneindig. Maar voordat je begint met het bouwen van jouw eigen mancave. Denk dan na over deze 4 musthaves!

1. Comfortabele meubels

Aangezien de mancave een plek is om te ontspannen, zijn comfortabele meubels van essentieel belang. Bij relaxen hoort namelijk gemak. Daarbij wil je ook praktisch denken. Ben je van plan veel vrienden over de vloer te hebben om bijvoorbeeld sportwedstrijden te kijken. Dan kan je het best een grote bank nemen. Maar je kan ook een tafel met fijne eet stoelen neerzetten. Dan kan je daar meubelwielen onder plaatsen om de stoelen bij de bank te zetten. Dan heb je plek voor al je vrienden. Plaats je een bar in je mancave, dat zou wel heel vet zijn. Maar zorg er dan wel voor dat je onder de barkrukken rubber doppen plaatst, zo voorkom je krassen op de vloer.

2. Een speltafel

Je mancave is niets zonder een spelelement. Uiteraard kan je kiezen om een normale eettafel te plaatsen waar je bordspellen op kan doen. Maar als je een echte mancave wilt, dan is het wel nodig om een pingpong, biljart, air hockey of voetbal tafel neer te zetten. Leuk voor het aanzicht en spelelement. Dan hebben je vrienden altijd wat te doen.

3. Een grote TV? Of misschien wel beamer?

Veel mannen kiezen ervoor om een tv in de mancave te plaatsen. Omdat de man cave vaak in eerste instantie bestemd is om sportwedstrijden te kijken. Dit zodat ze al hun vrienden kunnen uitnodigen voor een ware ‘viewing party’. Dit kan jij dus ook doen. Maar dat hoeft niet perse in de vorm van een TV, dat kan ook met een beamer en projectiescherm. Zo creëer je een echte thuisbioscoop als man cave. Het fijne aan een projectiescherm is dat je hem ook kunt weghalen wanneer jij hem niet wilt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een spelletjes avond organiseert.

4. Blijf gehydrateerd

Wanneer jij je eigen mancave hebt, moet je natuurlijk wel gehydrateerd blijven. En dat zonder de hele tijd terug moeten te lopen naar de keuken van het huis. Dat doe je dus door een grote koelkast aan te schaffen om als je (non) alcoholische versnaperingen kwijt te kunnen. Heb je best wel wat budget? Dan kan je er ook voor kiezen om een bar in je mancave te plaatsen. Deze kan je zelf maken, maar als je twee linkerhanden hebt kan je die ook ergens halen. Zorg ervoor dat je er een tap bij hebt en feest kan beginnen.

Wil jij binnenkort je eigen mancave creëren? Zorg er dan voor dat je deze 4 musthaves gebruikt.

Floris Timmer

Floris Timmer