5 tips om een lange autorit comfortabeler te maken

5 tips om een lange autorit comfortabeler te maken

De scholen zijn inmiddels weer begonnen. Een extra goede reden om met het gezin een leuk uitstapje te maken. Wanneer je met de auto reist heb je veel vrijheid. Je kunt vertrekken wanneer je wil, een tussenstop maken of eerder naar huis gaan. Hoe beter deze reis verloopt, des te leuker de herinneringen aan deze dagen zijn. Heb je binnenkort weer een lange autorit voor de boeg? Met deze 5 tips heb jij altijd een ontspannen autorit.

1. Neem versnaperingen mee
Uiteraard hoort lekker eten bij een leuk dagje weg. Wie houdt hier nu niet van? Het is belangrijk om eten goed koel te houden om bacteriën en bederf te voorkomen. Of je nu kiest voor een autokoelbox of een elektrische koelbox, beide zorgen zij voor een heerlijke koude maaltijd tijdens de tussenstops. Ga je voor een kortere rit? Dan is de autokoelbox geschikt voor jou. Deze wordt gekoeld door middel van koelelementen. Vergeet hem niet in de achterbak te plaatsen om ongelukken te voorkomen wanneer je remt. Wil je een koelbox die je eten koud én warm kan houden en heb je een lange rit op de planning? Dan is een elektrische koelbox de beste keus. Deze sluit je eenvoudig aan op de aanstekerplug in je auto. 

2. Zorg ervoor dat je ergonomisch zit

Om een dynamische houding aan te nemen in de auto, is het belangrijk dat de rugleuning tussen de 95 en 115 graden afgesteld staat. Dit houdt in dat de rugleuning iets naar achter gekanteld staat. Pas op dat je de stoel niet te ver naar achter kantelt. Dit verslechtert je zicht op de weg! Daarnaast is het verstandig om af te wisselen tussen fijne posities om rugklachten te voorkomen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat niets jou weerhoudt van het genieten van jouw dagje weg. 

3. Ga rekken en strekken

Hoewel een ergonomische houding erg belangrijk is, is het ook verstandig om tussendoor te rekken en te strekken. Door je lichaam te strekken wordt de bloedsomloop vergroot waardoor de hoeveelheid voedingsstoffen en zuurstof naar je spieren stijgt. Daarna kun je comfortabel verder reizen. Ook helpt rekken en strekken ook tegen slaperigheid. Mooi meegenomen dus!

4. Opladers voor in de auto

Zie je ooit nog iemand met een wegenkaart in zijn hand? Tegenwoordig wordt de reis vaker uitgestippeld via de telefoon of TomTom. Erg handig natuurlijk, behalve wanneer je apparaat leeg is en je nog de helft van je reis voort moet zetten. Vergeet daarom niet je adapter mee te nemen om succesvol aan te komen bij je bestemming. Mocht je kinderen hebben die graag op een tablet zitten op de achterbank, dan is dit de gouden tip. Het is ook altijd handig om bereikbaar te zijn in het geval van een noodgeval.

5. Neem een kartonnen zak mee
Een wat? Ja, een kartonnen zak. Vaak start de rit netjes en opgeruimd. De flesjes drinken, eten en verpakkingen zwerven na een tijd in de auto rond. Dit probleem is gemakkelijk opgelost met een kartonnen zak. Ook nog eens beter voor het milieu dan een plastic zak. Na de rit kan alles in één handeling weggegooid worden. Niets is zo fijn als in een schone auto aan te komen en weer te vertrekken na een leuke dag. 

Floris Timmer

Floris Timmer