5 tips voor het maken van mannensieraden

5 tips voor het maken van mannensieraden

Sieraden voor mannen worden steeds populairder. Dat zien we in onze eigen omgeving, maar bijvoorbeeld ook bij BN-ers. René van der Gijp is typisch voorbeeld van een stoere man die vaak sieraden draagt. Om zijn polsen schitteren vaak stoere mannensieraden. Wil je zelf mannensieraden maken? Lees dan snel verder door onze tips!

Tip 1: Keep it simple

Voor veel mannen hoeft een sieraad niet zo veel poespas te hebben. Denk hierbij aan een simpele leren armband, zoals Cuoio for men armbanden. Deze mannensieraden van echt Italiaans leer worden alleen maar mooier door het dragen. Mocht je de basic armband nog op willen leuken met een schuiver dan kan dat ook. Je kunt de sieraden inkopen bij een sieraden groothandel of één van de verkooppunten.

Tip 2: Stoere kralen

Een kralen armband of ketting klinkt misschien wat vrouwelijk voor sommige mannen, maar wanneer je gebruik maakt van hout en natuursteen maak je stoere mannensieraden. Rijg de kralen op stevig elastisch rijgdraad, waardoor de armbanden gemakkelijk aan en uit te doen zijn.

Tip 3: Stainless steel

Je wilt natuurlijk sieraden inkopen die niet verkleuren. Kies daarom voor sieraden van stainless steel, beter bekend als roestvrij staal. Ga voor jasseron met een grove schakel en een slot in de bijpassende grootte. Knip het jasseron op maat en bevestig het slot d.m.v. buigringen.

Tip 4: Macramé draad

Iets meer arbeidsintensief, maar zeker de moeite waard, zijn mannensieraden met marcamé draad. Dit hoeft geen ingewikkelde steek te zijn, maar zorg dat je netjes te werk gaat voor een strak, professioneel resultaat.

Tip 5: Make it your own

Alle bovenstaande tips zijn goed met elkaar te combineren, maar kies vooral sieraden die bij jou passen. Maak een leuke combinatie van stoere kralen en macramé draad of juist stainless steel met een leren armband. Ben je liever niet te veel tijd kwijt in de ochtend? Kies dan voor een armband geregen op elastisch rijgdraad, omdat deze gemakkelijk aan te schuiven is.

Veel succes met het maken van mannensieraden!

Floris Timmer

Floris Timmer