7 redenen waarom u een microchip-kattenluik moet kopen

7 redenen waarom u een microchip-kattenluik moet kopen

Wist u dat uw kattenluik misschien wel een van de grootste oorzaken van stress in het leven van uw kat is? Welnu, in dit bericht ga ik 7 redenen bespreken waarom u zou moeten overwegen om een ​​microchip-kattenluik te kopen, en een langetermijnoverzicht van mijn Sureflap microchip kattenluik te geven.

Ik heb eerder de meest voorkomende oorzaken van stress bij katten besproken en hoe vaak het is dat onze huiskatten onder een bepaalde mate van stress verkeren, hoe kalm en ontspannen ze ook lijken.

Een door een microchip geactiveerd kattenluik kan dit oplossen, evenals een aantal andere problemen die u mogelijk ondervindt, dus laten we beginnen met de 7 voordelen van een kattenluik met microchip en waarom u dit zou moeten kopen een.

Voordelen van het Microchip-kattenluik

1 – VOORKOM VREEMDE KATTEN IN UW HUIS

Op nummer één, zoals ik al zei, is het volledig stoppen met vreemde katten die je huis binnenkomen. De manier waarop het werkt, is dat er een scanner bovenop het luik zit en telkens wanneer een kat zijn kop door die buis steekt, zal hij de microchip van de kat lezen of zoeken. Als die microchip er is maar niet in het kattenluik is geprogrammeerd, of als een kat geen microchip heeft, kunnen ze er niet in. Simpel.

Alleen de katten die u programmeert om door te komen, kunnen het huis binnenkomen. Het kattenluik kan een groot aantal microchips bevatten (ik denk dat mijn model 50 verschillende microchips kan opslaan). Je zult niet te veel katten hebben om dit te laten werken en het is een ideale manier om te voorkomen dat vreemde katten je huis binnenkomen.

2 – VERMIJD DE BEHOEFTE AAN BULKY-MAGNETEN MET MICROCHIP CAT-FLAPS

Er is natuurlijk nog een andere manier waarop we de toegang kunnen controleren en dat is door een halsband met magneet te gebruiken. Dit betekent natuurlijk dat uw kat een halsband moet dragen en dat ze een omvangrijke magneet om hun nek moet hebben. Het betekent ook dat een andere kat met een magneet door het door een magneet geactiveerde kattenluik kan komen. Het is niet zo veilig.

Een ander duidelijk voordeel van het hebben van een kattenluik met een microchip is dat het de noodzaak wegneemt om een ​​omvangrijke magneet om de nek van uw kat te hebben.

Als je geen microchip in je kat hebt, dan kun je een klein label gebruiken, maar in mijn gedachten verslaat dat een deel van het doel van het hebben van een microchip-kattenluik.

3 – VOORPROGRAMMEER DE TIJDEN DAT UW KAT IS TOEGESTAAN – CONSISTENTE ROUTINE

Een fantastisch voordeel van het hebben van een geavanceerder microchip-kattenluik is dat u de tijdstippen waarop uw kat naar buiten mag, daadwerkelijk kunt programmeren. Dit kan helpen met routine en consistentie, en dat is iets dat ik ook heb besproken in mijn oorzaken van stress en hoe ik stress in kattenartikelen kan verminderen.

Dus om een ​​consistente routine te hebben, is het echt geweldig om het kattenluik te kunnen programmeren. Het betekent dat je niet per se in de buurt hoeft te zijn. Het kan zijn dat u laat op het werk wordt betrapt of een avondje weg bent in het weekend. Wat de reden ook is, u kunt ervoor zorgen dat uw kat toegang heeft tot buiten en binnen wanneer u dat kattenluik programmeert om ze door te laten.

Het hebben van een vaste routine is een andere geweldige manier om stress bij uw kat te verminderen en een microchip kattenluik kan u echt helpen dit te bereiken.

4 – STA VERSCHILLENDE KATTEN OP VERSCHILLENDE TIJDEN TOE

Het volgende is dat u met een kattenluik met microchip verschillende katten op verschillende tijdstippen binnen en buiten kunt laten. Het kan zijn dat u een dierenartsafspraak heeft voor één kat. U kunt uw andere kat naar buiten laten gaan, maar programmeer het kattenluik om uw kat met de afspraak niet door te laten.

Het kan zijn dat u een van uw katten wat medicijnen moet geven. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat ze nog in huis zijn, terwijl ze anders misschien weg zijn gegaan, maar tegelijkertijd de routine van je andere katten niet verstoren.

5 – WIJZIGINGEN OP AFSTAND TOEVOEGEN AAN CAT-TOEGANG

Het volgende voordeel bij nummer vijf is dat u daadwerkelijk op afstand toegang kunt krijgen tot uw kattenluik via een app op uw smartphone. Als er een onvoorziene gebeurtenis is, bijvoorbeeld als er een grote onweersbui op komst is, kunt u aan het werk zijn en kunt u uw kattenluik zo programmeren dat deze vergrendelt en uw katten binnen houden. Ze veilig houden.

Een ander voorbeeld is dat je het kunt programmeren als er vuurwerk is. U kunt het programma wijzigen om uw kat pas later, in de vroege uren van de ochtend, naar buiten te laten, in plaats van buiten te zijn als er vuurwerk afgaat. Beide voorbeelden kunnen leiden tot paniek en letsel als een kat buiten wordt betrapt.

6 – CONTROLEER DE ACTIVITEIT EN ROUTINE VAN UW KATTEN

Naast programmeren op afstand kunt u ook de activiteit van uw kat volgen. Dit is een geweldige manier om te weten of ze zich niet goed voelen. U kunt zien hoe vaak uw kat komt en gaat, op welke tijden ze het actiefst is, en krijgt een beeld van hun normale routine.

Als je weet dat je kat elke dag 5 of 6 keer komt en gaat, maar de afgelopen dagen niet echt het kattenluik heeft gebruikt, dan kan dat een teken zijn dat ze zich niet goed voelt. Dus een door een microchip geactiveerd kattenluik kan u helpen problemen met de gezondheid van uw kat op een eerder tijdstip op te pikken dan anders het geval zou zijn.

7 – MOEDIG JE AAN OM JE KAT TE MICROCHIPPEN

Mijn laatste voordeel van het hebben van een huisdierluik met een microchip is dat het u daadwerkelijk aanmoedigt (als ze er nog geen hebben) om uw kat te laten microchippen. Ik vind dat elke kat die naar buiten gaat, echt een microchip moet hebben.

Het is echt geweldig voor gemoedsrust. Als uw kat vermist raakt, als ze op de weg is aangereden, als ze om een ​​andere reden in de problemen is gekomen, dan betekent het hebben van een microchip en het feit dat ze in uw nationale database staan, dat er gewoon contact met u kan worden opgenomen zodra ze naar elk dierenverwerkingscentrum of opvangcentrum.

Laat me je vertellen hoe frustrerend het is als we een zwerfkat hebben binnengebracht door een lid van het publiek en er is gewoon geen identificatie. Er is geen microchip. Er is voor ons geen manier om direct contact op te nemen met de eigenaar en in sommige gevallen kan een vroeg contact het verschil maken voor een kat op lange termijn.

Floris Timmer

Floris Timmer