Aan de slag in de tuin!

Aan de slag in de tuin!

Nu we de komende weekenden weer thuis zullen moeten doorbrengen, is in de tuin werken misschien wel het beste tijdverdrijf. Wat onkruid plukken en schoffelen doet al veel voor het aangezicht; maar je kunt natuurlijk ook juist nu de tijd nemen om de boel eens goed om te gooien. Je leest hier een aantal belangrijke tips; van styling tot praktisch!

Planten

Als je dan toch in de tuin aan de slag gaat, is het misschien wel leuk om eens wat nieuws te planten. Je kunt hierbij kiezen voor planten met een andere kleur bloemen, of juist planten die meer of minder onderhoud nodig hebben. Als je het niet erg vindt om in de tuin te werken, is dit je kans om te kiezen voor die mooie bloemen die misschien wat meer onderhoud nodig hebben. Zo niet; zoek dan goed naar planten met een mooie bloei, waar weinig onderhoud voor nodig is.

Aankleding

Het duurt nog even voordat de zomeravonden in zicht zijn; wat betekent dat je alle tijd hebt om rustig op zoek te gaan naar leuke aankleding voor onder je overkapping, in je zithoek of gewoon voor in de tuin. Leuke kussentjes, wat sfeerverlichting of een likje verf hier en daar. Het zorgt zomaar voor een nieuwe uitstraling!

Groot onderhoud

Misschien zijn er ook wel dingen die groot onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld het zuiver maken van de vijver, opnieuw schilderen of een nieuwe schutting plaatsen. Het ideale moment om op zoek te gaan naar een goede klusjesman, want ook voor hen is het laagseizoen. Of laat je eens adviseren, misschien eens tijd voor een andere kleur verf of Frans hekwerk in plaats van een schutting…

Floris Timmer

Floris Timmer