Altijd in staat zijn aan de verplichtingen te voldoen

Altijd in staat zijn aan de verplichtingen te voldoen

Wanneer je als ondernemer de markt op gaat, dan is niet alleen een goede dienst of een goed product van belang. Ook een goed imago is van grote waarde. Klanten en leveranciers moeten een groot vertrouwen in jou hebben. Om dat voor elkaar te krijgen is het slim om een kredietverzekering af te sluiten. Daarmee zorg je dat je jouw imago beter in de hand houdt en zelf kunt bepalen.

Goed voor jouw geld

Wat jouw imago mede bepaalt is de manier waarop je met afspraken omgaat. De belangrijkste afspraak die je maakt, is het betalen en innen van rekeningen. De mate waarin je in staat bent om dat te doen, wordt ook wel je kredietwaardigheid genoemd. Dit hang echter ook af van wat er binnenkomt. Met de verzekering zorg je dan voor meer zekerheid op dit vlak.

Tegenslag kunnen opvangen

Het belangrijkste pluspunt van het gebruik van een kredietverzekering is dat je er tegenslag mee kunt opvangen. Heb je te maken met een klant waar je veel vertrouwen in had die niet blijkt te betalen? Dan kan je daar ongewild zelf ook mee in problemen komen. Doordat je echter een kredietverzekering hebt afgesloten vang je dit op. Dat maakt het wel zo fijn, want je kunt zonder zorgen zakendoen en net wat meer risico’s nemen op sommige momenten.

Werken met echte professionals

De kredietverzekering op zich is al heel belangrijk. Wat er dan omheen bij komt maakt het alleen maar nog aantrekkelijker. Zo kan je bijvoorbeeld zeker zijn van een grote mate van expertise wanneer je een verzekeraar erbij haalt. Dat betekent dus ook dat je als ondernemer simpelweg een stuk sterker komt te staan. Zo kan je op meerdere manieren zorgen dat je een goede kredietwaardigheid hebt. Dat helpt je om grote deals te sluiten en verder te groeien.

Floris Timmer

Floris Timmer