Apparaten veilig opladen anno 2021

Apparaten veilig opladen anno 2021

Op het moment dat je apparaat energie nodig heeft, heb je de juiste oplader nodig. Maar weet jij niet precies welke je nodig hebt? Het is tijd om eens na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk verschillende factoren waar je op moet letten als je een goede oplader zoekt. Om te beginnen moet je kijken dat je een originele oplader koopt. Als je bijvoorbeeld een Samsung smartphone hebt, dan moet je ook een oplader en kabel kopen van dit merk. Waarom vraag je je misschien af? Je wil toch ook dat je je apparaat veilig en zorgeloos op kunt laden? Oververhitting wil je voorkomen, en daarom moet jij een originele oplader kopen van het betreffende merk van jouw smartphone of ander apparaat wat je wil opladen. Als je namelijk een universele oplader gaat gebruiken, bestaat de kans dat je accu oververhit raakt en dat kan nare gevolgen hebben. Voorkom dit en zorg daarom dat je je apparaat veilig kunt opladen en kies voor een originele oplader. 

Opladers kopen, waar let je op?

Bij het kopen van een oplader is het belangrijk dat je weet wat je zoekt:

–   Van welk merk is het apparaat waar je een oplader voor zoekt? Dit is namelijk het merk waar jij een originele oplader van moet bestellen. Denk aan het verschil tussen een Samsung oplader en een iPhone oplader!

–   Ben je veel onderweg? Dan kan een extra oplader een goede optie zijn, zoals een extra telefoon oplader voor in de auto.

–   Is de kabel van de oplader toe aan vervanging? Dan kun je ook alleen een andere kabel bestellen bij ons. Soms kan een langere kabel ook een optie zijn.

–   Kies een oplader van goede kwaliteit en daar betaal je tegenwoordig niet zoveel voor, het gaat er om dat je een originele oplader koopt. 

Tips voor veilig opladen in huis

Je wil je toestel toch ook zo veilig als mogelijk opladen? Daarom nog een paar tips:

–   Het beste kun je de opladers en kabels gebruiken die bij het apparaat zijn geleverd toen je het hebt gekocht.

–   Als je een apparaat gaat opladen, zorg dan dat het altijd in het zicht ligt. Mocht er dan wat mis gaan dan kun je altijd op tijd ingrijpen (je ziet het dan gebeuren).

–   Als je je apparaat toch uit het zicht moet opladen, dan moet je zorgen dat je dat op een vaste ondergrond doet en het liefst op een kamer waar een rookmelder hangt (als het dan mist gaat dan krijg je op tijd een signaal).

–   Opladers en apparaten moet je op een vaste ondergrond leggen tijdens het opladen. Ze kunnen namelijk erg warm worden en brand veroorzaken door oververhitting.

–   Opladers en apparaten die je moet opladen moet je uit de buurt houden van gordijnen, kleding en papier. Dit zijn namelijk spullen die erg snel kunnen branden (mocht het opladen mis gaan).

–   Is het apparaat vol? Dan haal je de oplader uit het stopcontact, want anders zal hij alsnog stroom verbruiken.

Floris Timmer

Floris Timmer