Bespaart jouw huishouden al op de energierekening

Bespaart jouw huishouden al op de energierekening

Energie hebben we allemaal nodig, sterker nog het behoort tot de eerste levensbehoefte waar we niet zonder kunnen. Haast alle apparaten in ons huishouden zijn afhankelijk van energie. De verwarmer, de desktop, de oplader haast alles gaat met stroom. De kosten van de energierekening vertonen helaas een stijgende trend. Toch zijn er manieren hoe jij aan die trend kan ontkomen. Op de eerste plaats is dat natuurlijk om tips te gebruiken die energiebesparend werken en ten tweede is dat om goed te overwegen over te stappen naar een andere energieleverancier

Tips om energie te besparen

Om te beginnen met besparen op energiekosten kun je liever alle apparaten in het huis volledig uitschakelen. Dat betekent dat er geen stekkers van apparaten gekoppeld moeten zijn aan een stopcontact als die niet in gebruik zijn. Ten tweede is het beter om alle gloeilampen in het huis te vervangen met LEDlampen. Dit heeft als gevolg dat er 75% minder stroom verbruikt wordt. Koop zoveel als mogelijk apparaten die een energiezuinige werking hebben. Dit is goed af te lezen aan het energielabel met als kenmerk A+++. Op die manier bespaar je heel wat.

Leveranciers vergelijken

Los van de tips, moet je ook weten dat er veel spelers op de markt zijn die energie leveren. Omdat dit het geval is, doen ze allemaal hard hun best om consumenten aan te trekken, middels aantrekkelijke lage tarieven die ze hanteren. Vergelijk energie dus voortdurend om te kunnen uitmaken welke leverancier de beste prijs aanbiedt. Je kunt op die manier ook ervoor zorgen dat je energiekosten niet zo hoog komen te liggen. Door de aanbiedingen met elkaar te vergelijken krijg je meteen een beeld van de verschillende prijzen. Let wel goed op de voorwaarde die gelden.

Overweeg om te overstappen

Nadat je de vergelijking gedaan hebt, kun je de overstap doen. Bij het maken van een overstap is het wel goed om precies na te gaan welke voorwaarden er gelden, om niet voor verrassingen te komen te staan. Zoals eerder gesteld zijn er veel spelers op de markt, dus is de kans groot dat er een andere leverancier is die een veel goedkopere aanbiedt. Wanneer u gebruikt maakt van de prijsvergelijker van easyswitch zal de overstap voor u geregeld worden. 

Floris Timmer

Floris Timmer