Buitenboordmotor leren kennen

Buitenboordmotor leren kennen

Wanneer je van plan bent om een eigen boot aan te schaffen, is het wel zo belangrijk dat je weet wat hier allemaal bij komt kijken. Je buitenboordmotor leren kennen, is daar ook een onderdeel van. Ontdek de belangrijkste onderdelen van uw buitenboordmotor door deze blog te lezen.

Onderdelen van een buitenboordmotor

Er zijn drie hoofdsectoren van een buitenboordmotor, namelijk de aandrijfkop, het middengedeelte en de onderste eenheid. Het middengedeelte omvat de uitlaat behuizing, de onderste eenheid bevat de versnellingsbak en heeft de antiventilatieplaat, de waterinlaat propeller en de scheg.

Aandrijfkop: De aandrijfkop omvat de motor die meestal niet in het water wordt gezet. Om een ​​buitenboordmotor te starten, moet een persoon een trekkoord gebruiken dat de vonk levert die de cilinders bij de neerwaartse slag doet afvuren. De meeste motoren worden gekoeld door water. Onderdelen in de aandrijfkop zijn de brandstoftank, een snelheidshendel, de carburateur en de reed-kleppen.

Middensectie: De middensectie omvat de montagebeugel en de uitlaat behuizing. De beugel wordt gebruikt om de motor aan de boot te bevestigen en het uitlaathuis verwijdert de gebruikte elementen van de motor.

Onderste eenheid: De onderste eenheid bevat de propeller die het water voortstuwt. De propeller kan worden gekanteld zodat deze in ondieper water niet de bodem raakt. De propeller is meestal gemaakt van aluminium maar er zijn ook roestvrijstalen propellers die sterker zijn dan aluminium. De onderste eenheid is een van de meest beschadigde onderdelen van een bootmotor. Vaak liggen bomen en rotsen op de loer onder water waar ze niet kunnen worden gezien en als de motor de obstructie raakt, leidt dit tot schade aan de onderste eenheid. Hetzelfde geldt voor de impeller. dit is juist het tegenovergestelde van de propeller maar beschadigt net zo snel. Door er voorzichtig mee om te gaan hoef je niet steeds een nieuwe impeller kopen.

Floris Timmer

Floris Timmer