Chocola eten maakt gelukkig

Chocola eten maakt gelukkig

De ontdekking van chocolade gaat minstens 2000 jaar terug. Het verhaal gaat dat het een toevallige ontdekking is, waarbij de cacaobonen als afval verbrand werden op een vuur. De Tolteken, een Amerikaanse stam, kwamen erachter dat de verspreide aroma’s heerlijk roken. Met de cacaobonen zijn ze aan de slag gegaan en is chocolade ontstaan. Chocolade is er in deze tijd in alle soorten en smaken. Tegenwoordig kun je zelfs heerlijke gevulde pralines bestellen.

Chocoladebonbon

Pralines worden ook wel chocoladebonbonnen genoemd. Het woord praline is een verwijzing naar een Franse edelman. Genaamd César de Choiseul. Hij was een graaf van Plessis-Praslin. De graaf had last van darmklachten en heeft met de chocoladebonbon zijn klachten kunnen verhelpen. Het was dus een soort medicijn. Nu kun je allerlei soorten verschillende pralines, met verschillende vullingen bestellen bij Gust Royal.

Chocolade fondue

Ben je een echte chocoladeliefhebber? In plaats van chocolade in zijn geheel op te eten, kun je dit ook smelten tot een chocolade fondue. Voor de chocolade fondue kun je verschillende chocolades gebruiken. Witte chocolade, pure chocolade of melkchocolade kun je allemaal gebruiken. Je kunt dit rustig, au bain-marie opwarmen, maar zorg dat het niet aanbrand. Het is lekker met wat aardbeien, banaan of ander fruit en een heerlijke verwennerij voor jezelf of samen met je partner.

Whisky, bier en wijn

Wil je jezelf of iemand anders echt eens verwennen? Denk dan eens aan chocolade met een alcoholisch drankje erbij. Whisky, bier en wijn zijn namelijk hartstikke goed te combineren. Het is een leuke cadeau om te geven, maar je kunt dit natuurlijk ook lekker voor jezelf kopen. De keuze van de chocolade hangt af van de soort drank en de smaken daarvan. Je kiest een chocolade uit die goed past bij de aroma’s van het biertje. Is het bier wat zoeter, dan kies je ook zoetere chocolade uit. Er zijn ook kant-en-klare pakketten te koop online waarbij je deze keuze niet meer zelf hoeft te maken. Een echte verwennerij!

Floris Timmer

Floris Timmer