Curcumine, is dat wel zo gezond?

Curcumine, is dat wel zo gezond?

Veel mensen kennen kurkuma van de gele kleur die vaak in gerechten verwerkt wordt. De gele kleur komt van de stof curcumine en dat maakt kurkuma heel gezond. Kurkuma is een van de gezondste specerijen die er bestaan. Naast de vele gezondheidsvoordelen helpt het ook bij afvallen. Meer weten? Lees hier verder!

Ontstekingsremmende werking

Kurkuma wordt vooral gebruikt in de Indiase keuken en smaakt mild en bitter. In Azië wordt kurkuma al erg lang gebruikt als medicinale specerij. Uit onderzoek blijkt dat curcumine een ontstekingsremmende werking heeft. Iedere dag krijgt je lichaam te maken met mogelijke infecties en kleine bedreigingen voor je gezondheid. Wanneer je weerstand wat afzwakt, bijvoorbeeld door veel stress, dan kunnen er ontstekingen ontstaan in je lichaam. Hier merk je vaak niet zo veel van tot de ontsteking sterker wordt en chronisch wordt. Denk bijvoorbeeld aan kanker, hartziekten en alzheimer.

Een natuurlijke pijnsteller

Naast chronische ontstekingen werkt kurkuma ook als een natuurlijke pijnstiller. Daarom kan kurkuma helpen bij reuma en artrose. Het voordeel van het stofje curcumine, wat kurkuma zo gezond maakt, is dat het geen ernstige bijwerkingen met zich meebrengt. Dit kan pijn bestrijdende medicatie wel veroorzaken.

Verlagende cholesterol

Kurkuma heeft ook een positieve werking op je bloedvaten. Kurkuma verlaagt het slechte cholesterol in het bloed, waardoor je hartaanvallen en beschadigingen aan je bloedvaten voorkomt. Het helpt ook om samenklontering van bloedplaatjes in de bloedvaten te voorkomen.

Verbeterde spijsvertering

Kurkuma maak het ook makkelijker om voedsel te verteren. Als je last hebt van darmenproblemen of spijsverteringsproblemen kan kurkuma je helpen. Curcumine helpt namelijk een grote rol bij het voorkomen en genezen van maagzweren.

Ben je benieuwd geworden naar deze specerij en wil je binnenkort curcumine kopen? Kijk dan op de kurkumaspecialist.nl voor een ruim aanbod aan sterk geconcentreerde  curcumine capsules.

Floris Timmer

Floris Timmer