De 5 belangrijkste voordelen van een kleding management systeem

De 5 belangrijkste voordelen van een kleding management systeem

Het beheren en bestellen van bedrijfskleding is voor veel bedrijven een tijdrovende klus. Daarnaast ontbreekt het vaak aan overzicht en wordt er nog gewerkt vanuit een Excel bestand welk niet al tijd juist wordt bijgehouden of up to date is. Maar ook het bestellen van bedrijfskleding door werknemers verloopt niet altijd vlekkeloos. Vaak is er een budgettaire goedkeuring nodig van een tussenpersoon of dienen producten retour gestuurd te worden. Een eenvoudig te gebruiken kleding management systeem (KMS) kan voor deze problemen uitkomst bieden. De belangrijkste voordelen ontdek je in dit artikel.

1.Tijd en kostenbesparend 

Door het beheer-en bestelproces te versimpelen en te versnellen zult u merken dat u dagelijks minder tijd kwijt bent aan het bestellen en afhandelen van orders. Daarnaast is het voor medewerkers zeer eenvoudig om direct de juiste bedrijfskleding aan te schaffen, zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Met een goed kleding beheersysteem kunt u dan ook veel tijd en geld besparen omdat vrijwel alles geautomatiseerd kan worden. 

2.Koppeling met ERP-systeem of boekhoudsoftware


Maakt u op dit moment gebruik van een ERP-systeem of boekhoudsoftware? Dan kan deze eenvoudig gekoppeld worden aan een KMS. Denk aan koppelingen met bekende spelers als Exact, Twinfield, Snelstart of AFAS. Hiermee beperkt u het aantal handelingen en heeft u klantgegevens en voorraden in één overzicht. Wel zo prettig! Heeft u een andere ERP oplossing dan is er ook de mogelijkheid om deze middels een OPEN API te koppelen.

3.Werknemers kunnen 24/7 hun eigen bedrijfskleding bestellen

Door middel van een KMS krijgen werknemers de mogelijkheid om waar en wanneer ze maar willen in te loggen op hun persoonlijke bestelomgeving. Bestellingen plaatsen zonder tussenpersoon was nog nooit zo makkelijk. Daarnaast heeft iedere medewerker een vooraf bepaald budget dat is gekoppeld aan hun werknemersprofiel. Dit zorgt voor mindere administratieve rompslomp en een overzichtelijke boekhouding. Ook kunnen functiegroepen of medewerkers natuurlijk eigen kledingpakketten toegewezen krijgen behorend bij de functie.

4.Overal toegang via pc, smartphone of tablet

Met de juiste KMS software kun je als bedrijfskleding leverancier eenvoudig inloggen vanaf een pc, smartphone of tablet. Wel zo prettig wanneer je vaak onderweg bent. Maar ook voor medewerkers is het eenvoudiger dan ooit om die werkschoenen of broek nog even snel vanaf je smartphone te bestellen. 

5.Gratis virtuele rondleiding van KMS-expert

Tijd en geld besparen door gebruik te maken van een kleding management systeem? Vraag een gratis demo aan en krijg een virtuele rondleiding door het beheersysteem. Kijk mee over de schouders van een KMS-expert en krijg tijdens de rondleiding een passend antwoord op al jouw vragen. Ontdek zelf de voordelen van een KMS en ontdek wat dit voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen. Aarzel niet en vraag direct een demo aan.

Floris Timmer

Floris Timmer