De 5 trends voor het organiseren van een succesvol congres

De 5 trends voor het organiseren van een succesvol congres

De locatie is bepalend voor het succes van een congres. Een congres of event hoort effectief, inspirerend en sfeervol te zijn. Alleen zo wordt het maximale resultaat behaalt. De locatie speelt een grote rol in het bepalen of een congres een succes is. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Buitenlocatie

Kies een locatie gelegen in de natuur en organiseer ook sessies of pauzes buiten. Dit verandert de hele dynamiek onder de deelnemers en daarmee ook het succes van het congres.

Zorg voor een uitdagend en dynamisch programma

Combineer plenaire sessies in een grote zaal met verschillende breakouts in kleinere zalen. Een locatie met meerdere zalen, zorgt voor afwisseling. Deelnemers blijven in beweging en de wisselende samenstelling zorgt voor een actieve houding. Begin het congres met een gave interactieve quiz in een grote plenaire zaal met uitzicht op de natuur afgewisseld met een (buiten) pauze na deze gezamenlijke start. Deel de deelnemers daarna op in meerdere sessies verspreid over verschillende zalen (buiten en binnen) om daarna de deelnemers weer samen te voegen in de plenaire zaal.

Locatie met daglicht

Zorg dat alle zalen, het restaurant, de lounges van het congrescentrum daglicht hebben. Ramen met uitzicht op de natuur zorgen voor nieuwe inspiratie en daglicht geeft letterlijk nieuwe energie.

Culinair genieten

Check de Food & Beverage mogelijkheden op de locatie. Heeft de locatie eigen catering of dient dit extra ingehuurd te worden? Denk daarbij aan snacks, een bbq, diner, warme lunch en een gezellige afsluitende borrel.

Ga naar buiten tijdens teambuilding activiteiten

Varieer in het programma met een binnen en buiten programma. Denk daarbij aan een heerlijke bbq of een leuke teambuilding activiteit, zoals schermen, workshop dronevliegen, boogschieten of schapendrijven.

De meest succesvolle congrescentrum is gelegen in de natuur, op een landgoed of aan het water. De locatie kenmerkt zich door verschillende zalen met daglicht en de ruimte om of buiten te vergaderen, te pauzeren of het congres af te sluiten met een teambuilding activiteit. Een congrescentrum midden in de natuur ademt een bijzondere rust en charme uit en maakt de ervaring voor alle deelnemers onvergetelijk.

Floris Timmer

Floris Timmer