De 5 work-out tips voor sporters die op zoek zijn naar een uitdaging!

De 5 work-out tips voor sporters die op zoek zijn naar een uitdaging!

Of je nou sport in de sportschool of vanuit huis, een beetje uitdaging in je work-out is natuurlijk altijd goed! Gaat het je te makkelijk af tegenwoordig en wil je je work-outs naar hoger niveau tillen? Kijk dan hieronder voor de 5 tips die ervoor zullen zorgen dat jij weer zwetend terugkomt na het sporten.

1. Zwaar, zwaarder, zwaarst

Deze tip ligt natuurlijk voor de hand, maar door het gewicht waarmee je traint te verhogen word je work-out zwaarder. Ben je op zoek naar meer uitdagingen in je push-ups of pull-ups? Probeer dan eens een gewichtsvest uit. Ook kan je een suspension trainer kopen en deze gebruiken om je push ups en lunges nog heftiger te maken.

2. 10 more!

Nog een tip die vrij logisch klinkt; probeer dezelfde oefening eens vaker te doen. Als je nu al een aantal weken je oefeningen doet voor 3 sets van 10 herhalingen, probeer het eens elke week te verhogen met twee herhalingen. Je zal merken dat je het elke week voelt branden in je spieren.

3. Verander je tempo

Probeer eens een squat langzamer te doen dan je het normaal doet. Je zult merken dat je beter let op je techniek, je de volle beweging uit moet voeren en dat het bovendien een stuk zwaarder is dan eerst.

4. Verkort die rust

Je spieren gebruiken je rust tijd tussen de sets om zich te herstellen. Als je deze rusttijd verkort van bijvoorbeeld een minuut naar 45 seconden, word je work-out zwaarder. Op den duur zal je ook merken dat dit invloed heeft op je progressie!

5. Wees verstandig

Als laatste is het belangrijk om goed op je lichaam te letten en niet te ver over je grenzen heen te gaan. Als je ineens 50 kilo zwaarder wilt trainen, is dat vragen om problemen. Gun je spieren genoeg tijd om zich te ontwikkelen om zo blessures te voorkomen. Hiernaast is een foam roller kopen een verstandige zet. Deze kunnen zere spieren helpen herstellen en ontspannen!

Floris Timmer

Floris Timmer