De beste ideeën voor een fijne slaapkamer

De beste ideeën voor een fijne slaapkamer

De slaapkamer in huis is een plek waar je je helemaal kunt ontspannen. Naast slapen gebruiken we deze ruimte om ons klaar te maken voor de dag. Daarnaast genieten we soms ook van een heerlijk ontbijtje op bed of om je favoriete serie te bingewatchen. Kortom, een onmisbare plek in je huis waar je een fijne sfeer wilt creëren.

Zin om binnenkort je slaapkamer is onder handen te nemen? En nog weinig slaapkamer inspiratie? Lees hieronder de beste ideeën voor de fijnste slaapkamer.

Het perfecte bed

Het middelpunt in je slaapkamer is het bed. Bedden worden steeds groter, luxer en mooier. In een moderne slaapkamer hoort een luxe box-spring. Een goede nachtrust is de basis voor een goede dag. Zorg daarom dat je voor een matras kiest wat het beste bij je past. Het perfecte matras bestaat eigenlijk niet. Kies een matras dat het lekkerste ligt, dit is voor iedereen verschillend. Zo zijn er bijvoorbeeld matrassen die hard of zacht zijn, koeler of warmer. Let op het materiaal, garantie en herkomst bij het kiezen van het beste matras.

Je eigen hotel

Het fijnste gevoel is om wakker te worden in een luxe hotelkamer. Dat zou toch heerlijk zijn als je elke dag met dit gevoel kan wakker worden. Ik heb goed nieuws voor je, want dat kan! Begin bij het bepalen van één sfeer. Een slaapkamer moet rust uitstralen dus je moet geen stijlen mixen.  Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavische stijl of laat je inspireren door aardetinten. Ook planten doen het erg goed in het interieur. Doordat je de natuur naar binnen haalt creëer je een ontspannen sfeer. Als je het bed hebt gekozen, vergeet dan het beddengoed niet. Kies voor een witte set voor een hotel waardige uitstraling.

Gelukkig hoef je uit je eigen hotel nooit uit te checken.

Het juiste licht

Gordijnen in de slaapkamer zijn onmisbaar. Ze zorgen voor privacy en je kan de lichtinval bepalen. Als je van lang slapen houdt, kies dan voor verduisterende gordijnen. Zo kan je op zondagochtend lekker lang blijven liggen. Ook zorgen verduisterende gordijnen ervoor dat in de warme zomermaanden je slaapkamer lekker koel blijft. Word je liever wakker door zonlicht wat langzaam je kamer binnendringt? Ga dan voor lichtere gordijnen.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde kamer, zorgt voor rust in je hoofd. Zorgt dat je niet te veel spullen in je slaapkamer hebt staan. Probeer daarnaast om zoveel mogelijk spullen op te bergen. Een inbouwkast is een goede oplossing en in nachtkastjes met lades past ook verbazend veel.

Floris Timmer

Floris Timmer