De beste trampoline kiezen, hoe doe je dat?

De beste trampoline kiezen, hoe doe je dat?

Een trampoline in de tuin is natuurlijk harstikke leuk en er zijn ook ontzettend veel verschillende soorten en merken trampolines. Maar welke is nu de beste en waar moet je op letten bij de aanschaf van een trampoline? Wij leggen het hier voor je uit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

We beginnen het bij het begin en dat is natuurlijk het formaat. Je wilt natuurlijk wel een trampoline kopen, waarvan je weet dat deze in je tuin past. Het is daarom altijd belangrijk om van te voren op te meten waar de trampoline moet komen en hoe groot deze dan moet zijn. Dan kun je al gericht op zoek gaan naar de juiste afmetingen. Heb je veel ruimte, heb je meer keus uit verschillende trampolines, zoals ronde, rechthoekige en vierkante trampolines. Heb je niet zoveel ruimte, ben je misschien beperkt tot bijvoorbeeld alleen rechthoekige trampolines. Bij etantrampolines.com heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan trampolines.

Wanneer je weet welke afmetingen de trampoline moet hebben, is het tijd om te kijken naar de kwaliteit van de onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dikte van het frame, zodat je je niet bezeert tijdens het springen. Een veilig frame is minimaal 1,5 mm dik. Daarnaast zijn deze trampolines ook duurzamer. Een ander belangrijk aspect van de trampoline, zijn het aantal poten. Hoe meer poten, hoe veiliger de trampoline namelijk is. Want de trampoline staat nu eenmaal steviger met veel poten. Let ten slotte nog op de dikte van trampolinerand. Stel je springt een keer mis en land op de trampolinerand, wil je niet verstrikt raken in de veren. Een dikke trampolinerand voorkomt dit. U kunt alle soorten trampolines kopen bij etantrampolines. Denk hierbij aan zowel een inground trampoline als rechthoekige trampoline.

Floris Timmer

Floris Timmer