De leukste activiteiten voor op het strand.

De leukste activiteiten voor op het strand.

Bouw een zandkasteel

Zandkastelen en zandsculpturen kunnen eenvoudig of uitgebreid zijn, maar zijn allemaal zo leuk om te bouwen! Er is geen speciaal gereedschap nodig – alleen zand, water, en je handen. Hoewel eenvoudige kopjes en emmers handig zijn bij het dragen van zand en water en het helpen vormgeven van je creatie. Bouw een diepe gracht rond je kasteel als het klaar is, om het te beschermen tegen de opstijgende getijden die het doen wegsmelten.

Zeeschelpen verzamelen

Je kan schelpen vinden op zowat elk strand. Hoewel deze activiteit klinkt als een no-brainer, zijn er een aantal dingen om in gedachten te houden. Je hebt een container nodig om je schelpen op te halen. Dit kan een emmer, beker of zak zijn. Verzamel alleen “dode” schelpen-schelpen die geen dier in zich hebben.

Geniet van een picknick

Veel stranden hebben eettentjes, maar ze kunnen vrij duur zijn en niet erg bevredigend. Dus waarom niet een mooie picknick inpakken? Kaas en crackers, sandwiches of gebakken kip zijn favoriet, en in combinatie met een salade of vers fruit is het vaak veel gezonder en veel minder duur. Omdat je niet wil dat er zand op je eten komt, raad ik het ronde strandlaken aan. Hier kan je alle bordjes met hapjes en drankjes op neer zetten en er ook nog met meerdere mensen omheen zitten. Vergeet ook niet het gezond verstand te gebruiken voor de voedselveiligheid: Houd voedsel koud in een goed geïsoleerde koeler; en laat het bij het serveren niet voor langere tijd op tafel liggen.

Speel een spel

Of u nu het actieve type bent of liever zit, sommige spelletjes kunnen de dag laten voorbij vliegen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem een bal mee en speel een partijtje vangbal of volleybal. Een frisbee kan over het zand of in het water worden gegooid. Neem een hoelahoep mee en kijk wie het het langst kan volhouden of teken lijnen in het zand voor een spelletje boter kaas en eieren.

Lees een boek of luister naar muziek

Terwijl je die zonnestralen vangt, is het ook een goed moment om je lezing in te halen. Of het nu gaat om het nieuwste tijdschrift of een ondeugende roman, het strand is de ideale locatie om in een goed boek te duiken. Het is ook een goed moment om te chillen en te luisteren naar de afspeellijsten van Spotify.

Floris Timmer

Floris Timmer