De leukste mannen speeltjes om je hard verdiende centjes aan uit te geven

De leukste mannen speeltjes om je hard verdiende centjes aan uit te geven

Er bestaan veel spullen waar over het algemeen alleen mannen erg blij van worden. Maar kunnen we dat altijd mannenspeelgoed noemen? Misschien, maar het gaat eigenlijk iets verder. Het belangrijkste kenmerk van mannenspeelgoed is dat vrouwen meestal niet begrijpen waarom mannen er blij van worden. Daarnaast is het iets wat mannen zichzelf cadeau geven. Iets wat ze van hun eigen zuurverdiende geld kopen. En het hoeft echt niet peperduur te zijn.

Een minder dure optie

Doe jezelf af en toe iets kleins cadeau. Een nieuwe G-shock om je pols is daar een goed voorbeeld van. Hij kost ongeveer honderd euro en, laten we wel wezen, het is dé perfecte vrijetijds-klok in de zomer. Het zal misschien niemand opvallen dat je een nieuw horloge hebt, maar het gaat om jouw geluksgevoel. Of wat dacht je van de nieuwste thriller van jouw favoriete auteur? En word jij elke nazomer ook onrustig omdat de releasedatum van de nieuwe FIFA-game steeds dichterbij komt? Zo zie je maar dat mannenspeelgoed niet veel hoeft te kosten.

Doe eens gek

Oké, je hebt keihard gewerkt en lang gespaard of je hebt een financiële meevaller gehad. Nu heb je iets meer geld te besteden aan jouw speelgoed. Natuurlijk hoef je niet al je geld er doorheen te draaien. Dat is zelfs zeer onverstandig, dus dat moet je vooral niet doen. Maar je mag best een keer gek doen. Ben je een gamer, dan is de kans groot dat een nieuwe gameconsole bovenaan jouw verlanglijst prijkt. Elke vent wordt blij van een nieuwe Playstation of Xbox. Overigens is die gaming laptop die je al zo lang wilt hebben ook een serieuze en haalbare optie. Voor fanatieke motorrijders is het nu de hoogste tijd voor een nieuw leren motorjack. Nieuwe handschoenen zijn nu ook noodzakelijk, want ze moeten immers bij jouw nieuwe jas passen. Een nieuwe motor kopen kan ook, maar dan ga je eigenlijk een stap verder.

Alle remmen los

Stel je hebt een onbeperkt budget en alle remmen mogen los, wat is dan jouw ideale mannenspeelgoed? Inderdaad, een nieuwe motor is voor motorfietsen dé ultieme droomaankoop. Veel motorrijders dromen ervan om een custom bike te laten maken. Zo’n motor waarvan er geen tweede is, helemaal naar wens gebouwd. Maar waar vrijwel iedere man wel eens van droomt, is het aanschaffen van een superauto. Een exclusieve auto die zo mooi is dat iedereen hem nakijkt op straat. Een dikke Range Rover, een chique BMW of een razendsnelle Porsche, om maar wat voorbeelden te noemen. Kortom, iedere man kan speelgoed voor zichzelf kopen, ongeacht de budgetgrootte. En weet je wat? Je moet het soms gewoon doen, je wordt er namelijk blij van.

Floris Timmer

Floris Timmer