De meest voorkomende oorzaken van een verstopte riolering

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte riolering

Is je riool verstopt? Hier zijn de belangrijkste indicatoren dat een reparatie of vervanging nodig is:

Ernstige leidingbeschadiging

Wanneer rioolbuizen gebroken of gescheurd zijn, kan het rioolwater niet goed door het systeem worden afgevoerd, wat leidt tot directe en frequente back-ups. Veel voorkomende oorzaken van schade aan rioolbuizen zijn onder andere: Scheuren van rioolbuizen door verschuivende grond, bezinking, meer verkeer op de grond boven de grond of het gebruik van zwaar bouwmaterieel boven de grond. Corrosie van een oudere leiding, waardoor de leiding breekt of instort. Lekkende verbindingen waar de afdichtingen tussen de buisdelen zijn gebroken, waardoor water en rioolwater kunnen ontsnappen.

Het doorspoelen van puin door het toilet

Voor de gezondheid van uw sanitair systeem is het belangrijk te weten wat u wel en niet kunt doorspoelen. Als u uw toilet als vuilnisbak behandelt, veroorzaakt dat problemen met de afvoer van het riool. De eerste regel die u moet onthouden bij het doorspoelen van het toilet: zorg ervoor dat alleen menselijk afval en toiletpapier naar beneden gaat.

Vet in de gootsteen gieten

Vet, vetten en olie zijn allemaal enkele van de grootste boosdoeners als het gaat om het verstoppen van lijnen. Het is NOOIT een goed idee om vet, olie of andere vetten in de afvoer te gieten. Giet altijd heet vet in een koffiekan of pot. Als het eenmaal stolt, kun je het weggooien. Mensen denken ten onrechte dat stromend heet water bij het gieten van vet in een afvoer helpt om het weg te spoelen. Dit is niet het geval. Als het vet eenmaal is afgekoeld, zal het verharden en aan uw leidingen blijven kleven, wat leidt tot een verstopt riool. Om er zeker van te zijn dat je nooit in de problemen komt, moet je jezelf op de hoogte stellen van dingen die je niet moet weggooien of laten weglopen.

Floris Timmer

Floris Timmer