De mooiste tijd van het jaar

De mooiste tijd van het jaar

Kerstmis staat bekend om de mooiste tijd van het jaar. Vrienden, familie en kennissen komen samen. Het is altijd gezellig. Iedereen speelt spelletjes met elkaar en geniet van een heerlijke maaltijd. Onder de kerstboom ligt het vol met allerlei cadeautjes. Er ligt voor iedereen wel een cadeautje klaar. Tijdens kerst worden er liedjes gezongen en wordt het huis versierd met decoratie en veel lichtjes. De meeste mensen werken tijdens kerstmis. Veel werkgevers kiezen ervoor om kerstpakketten uit te delen. Kerstpakketten zijn kant en klaar verkrijgbaar, maar je kunt deze ook zelf samenstellen als werkgever. Een kerstpakket samenstellen in Breda is mogelijk. Je kunt veel verschillende dingen erin doen. Zo kun je bijvoorbeeld een flesje wijn of wat bier erin doen. Dit is verkrijgbaar bij verschillend winkels en webshops. Een voorbeeld hiervan is Brouwerij Bliksem.

Kerstviering

Tijdens kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd en herinnert. Kerst komt vanuit het Christendom. De kerstdagen zijn op 25 december en op 26 december. Jezus zelf is geboren op 25 december. We vieren het op twee dagen omdat de Christenen waarschijnlijk wilden meeliften op 1 van de populaire Romeinse feesten, namelijk de Perzische Zonnedienst. Dit werd op de 25ste van december gevierd.

Kerstboom

Bij kerstmis kan de kerstboom niet missen. De kerstboom staat symbool voor de vruchtbaarheid. Volgens een priester genaamd Luther, werden de kerstbomen gebruikt om de Christenen te laten herinneren aan de boom in het paradijs. De kerstballen laten de Christenen herinneren aan de vruchten die Adam en Eva aten. De piek staat voor de ster die de wijzen de weg naar Jezus zijn geboorteplek. Om deze reden wordt de piek soms zelfs vervangen door een ster.  De kerstboom wordt tegenwoordig versierd met allerlei verschillende versiering. Denk bijvoorbeeld aan slingers, engelenhaar en niet te vergeten de kerstballen. Vroeger werden er gebruik gemaakt van kaarsen. Dit is vervangen door speciale kerstverlichting. Dit voorkomt brand.

Floris Timmer

Floris Timmer