De populairste schepsnoepjes

De populairste schepsnoepjes

Schepsnoep is nog steeds enorm populair en dat is niet gek. Het voordeel van schepsnoep is dat je precies kan uitzoeken waar je op dat moment zin in hebt. Van dropjes tot gummibeertjes, het is maar net wat je lekker vindt. Ben je benieuwd wat de populairste schepsnoepjes zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Drop

De populairste snoepsoort in Nederland is drop. In Nederland wordt 32 miljoen kilo drop per jaar gegeten. Twintig procent van alle verkochte snoep is dan ook drop. Drop wordt gemaakt van een zoethoutwortelstruik die in zonnige landen groeit. Van deze wortels wordt pulp gemaakt en vervolgens worden er ingrediënten toegevoegd die horen bij de soort drop die je wil maken. Tot slot worden ze in de goede mal gegoten en uitgehard.

Kauwgom

Drop is de populairste snoepsoort, maar op de tweede plaats komt kauwgom. Er zijn veel verschillende soorten kauwgom. De populairste is kauwgom met een mint smaak. Daarnaast zijn er ook kauwgoms met fruitsmaken die populair zijn onder de jeugd. Naast kauwgom zijn ook andere snoepjes met ‘gum’ erg populair. Denk hierbij aan winegums en fruitgums.

Keelpastilles

Op de derde plek komen de pepermuntjes, mint snoepjes en keelpastilles. Dit zijn snoepjes die mensen vaak consumeren als ze keelpijn hebben of toe zijn aan verfrissing. Hier zullen mensen dan ook niet te veel van snoepen.

Bestel jouw favoriete snoep

Onder Nederlanders is drop dus het meest populair en daarna kauwgom en keelpastilles. Opvallend is dat Nederlanders minder gek zijn op zoete snoepjes. Deze zijn populairder onder de jeugd. Heb je zin in een bepaald soort schepsnoep? Neem dan een kijkje op de website van candyonline en bestel jouw favoriete snoep. Het voordeel is dat al het lekkers de volgende dag al aan de deur komen brengen. Wil je informatie over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren.

Floris Timmer

Floris Timmer