De voordelen van een opzetzwembad of opblaaszwembad
Lekker zwemmen tijdens een hete zomerdag is het fijnste wat er maar bestaat. Even heerlijk afkoelen, kopje onder of gewoon oefenen met bommetjes maken. Een inbouwzwembad kan echter prijzig zijn en neemt bovendien permanent veel ruimte in beslag. Geen probleem als jij alle ruimte van de wereld hebt, maar behoorlijk lastig als je een wat kleinere tuin hebt! In dat geval kan een opzetzwembad of een opblaaszwembad uitkomst bieden. Eenvoudig op te zetten en je kiest zelf de gewenste maat en vorm uit. Er zijn twee soorten tuinzwembaden te onderscheiden. Namelijk een opblaaszwembad zonder frame, of een opzetzwembad met een eigen buizenframe.
Een opblaasbaaszwembad perfect voor in de kleinere tuinen
Woon je midden in de stad of in een druk bewoond dorp? Dan heb jij wellicht niet zo’n grote tuin als bewoners van een boerderij of een landhuis. Je kunt dan het beste kiezen voor een opblaasbaar zwembad met eigen filterpompsysteem. Een opblaasbaar zwembad heeft een grote luchtkamer boven op het zwembad. Als je deze opblaast en vervolgens het zwembad met water vult, zal het water in vorm worden gehouden door de opgeblazen ring. Bovendien neemt een opblaaszwembad de minste ruimte in beslag omdat er geen extern buitenframe hoeft worden opgezet.
Een opzetzwembad perfect voor in de middelbare en grotere tuinen
Een zwembad compleet met alle benodigdheden hoeft niet meer onbetaalbaar te zijn. Voor de fractie van de prijs ten opzichte van een zwembad dat je moet ingraven koop je een compleet opzet of opblaaszwembad. Een complete zwembad set bestaat uit het canvas, (het frame), een pomp met slangen, een filter, een chloordispenser, een grondzeil en een afdekzeil. Alles, behalve chloortabletten, om direct te kunnen gaan zwemmen. Houdt bij de aankoop van een zwembad altijd rekening met een vrije zone van 50 cm rondom het zwembad!
Hoe je een groot opzetzwembad hygiënisch schoonhoudt
Superleuk natuurlijk zo’n groot opzetzwembad. Maar al die duizenden liters water moeten wel schoon en hygiënisch blijven. Elke keer als iemand het zwembad ingaat belanden er bacteriën en andere ongewenste viezigheden in het zwembad. Doormiddel van een afdekzeil voorkom je dat de grootste takken en bladeren in zwembad belanden. De pomp en het inzetfilter zorgen voor een filtering van het water. Zand, steentjes en andere kleinigheden worden opgevangen in het filter. Vervang het filter minsten om de twee weken. Om de ongewenste bacteriën uit het water te krijgen gebruik je een chloordispensen en zwembadchloor. Houd je altijd aan de voorschriften wat betreft doseren. Te veel chloor kan voor kleurverschillen aan het canvas en een geïrriteerde huid veroorzaken. Je kunt de PH-waarde van het zwembadwater testen met een PH-teststrip. Deze koop je los of compleet met een chemie set voor jouw zwembad.