Dingen die je moet weten voor je een tattoo neemt

Dingen die je moet weten voor je een tattoo neemt

Een tatoeage zetten is een beetje zoals trouwen. Kies de juiste keuze en je zult (hopelijk) jarenlang blij zijn met je beslissing. Maar maak een impulsieve keuze als je dronken bent in Vegas … en je zou er uiteindelijk spijt van krijgen. Dus om te voorkomen dat je je ontwerp moet bedekken of later moet betalen voor het verwijderen voor het weg laseren van je tattoo, neemt dan de tijd om je beslissing zorgvuldig te overwegen met het volgende advies.

Of je nu nieuwsgierig bent naar hoe een tatoeage aanvoelt (spoiler: een kattenkrab) of wat de beste tatoeage-nazorg is, hier staat exact wat je moet weten voordat je een tatoeage laat zetten.

Hoeveel kost een kleine tatoeage?

Een goede tatoeage is niet goedkoop. De prijs van een tatoeage hangt af van de grootte, het lichaamsdeel en de artiest. Meestal kost een tattoo je ergens tussen de €75, – voor een kleine tatoeage … tot een paar maanden huur voor meer uitgebreide kunst. Op de meeste plaatsen zijn de prijzen niet onderhandelbaar.

Hoe voelt een tatoeage aan?

Realistisch gezien voelt het krijgen van een tatoeage alsof iemand een hete naald over je huid krabt – want dat is een beetje wat er gebeurt. Maar het krijgen van een tatoeage is ook te vergelijken met het gevoel van een constante kattenkras. Na ongeveer 15 minuten zal je adrenaline beginnen te werken en helpen om wat (nadruk op ‘wat’) van de pijn te beheersen, maar als je een grote tattoo krijgt, kan de pijn in golven komen.

Hoe voelt een tatoeage daarna aan?

Het is volkomen normaal als je huid daarna gezwollen, rood of gevoelig is (een beetje zoals zonnebrand), maar probeer er niet te veel over te wrijven. De meest zorgwekkende pijn is die met de dag erger wordt, wat een aanwijzing kan zijn voor een infectie. Breng in dat geval zo snel mogelijk een bezoek aan je huisarts.

Waar is de minst pijnlijke plek om een ​​tatoeage te krijgen?

Hoe erg de tattoeage pijn doet is afhankelijk van de grootte van de tatoeage en waar deze zich op je lichaam bevindt (kleinere tatoeages op vlezige delen van je lichaam zullen het minste pijn doen). Tatoeages op je pols of onderarm zijn vrij gemakkelijk zijn om mee te beginnen, maar een knijptest is een goede indicatie welke delen van je lichaam mogelijk gevoeliger zijn dan andere.

Wat zijn enkele tatoeage-risico’s?

Tatoeagereacties komen niet vaak voor, maar als ze zich voordoen, zijn ze moeilijk te behandelen. De rode kleurstof is een van de meest voorkomende kleurstoffen waarvoor allergie wordt gemeld. Als je eerder allergische reacties hebt gehad op haarverf, sieraden of goedkope geuren, dan loop je mogelijk een hoger risico op het ontwikkelen van een reactie.

Wat moet ik weten voordat ik een tatoeage laat zetten?

Een idee hebben van het ontwerp dat je wilt en waar je het wilt plaatsen, is belangrijk om van tevoren te weten, maar het kiezen van je tattoo-artiest is net zo belangrijk om een tatoeage de krijgen waar je blij mee bent. Controleer of de plek er schoon uitziet, of er goede kunstwerken aan de muren hangen en of je een goed gevoel krijgt van het personeel, en plan dan een overleg met de artiest om te praten over prijzen en eventuele vragen.

Twijfel je toch nog een beetje? Dan is het een goed idee om eerst met een tijdelijke tattoo te testen. Wil je weten waar je een goede tijdelijke tattoo kunt kopen? Neem dan eens een kijken bij Tattooforaweek. Zij hebben een groot aanbod nep tattoos.

Floris Timmer

Floris Timmer