Durf jij een koe cadeau te geven?

Durf jij een koe cadeau te geven?

Bedenk eerst voor jezelf een antwoord op deze vraag en lees dan pas verder.
Je hebt hier na het lezen van dit artikel gegarandeerd een mening over.

Want waarom zou je overwegen een koe cadeau te geven? En aan wie?
Vragen, vragen..

De voor- en nadelen van een cadeau-koe
Vooropgesteld: Een koe is een heerlijk beest. Vriendelijk, goeiig, mooi ook. Wij Nederlanders houden van onze koe. De Zwartbonte Lakenvelder of de Roodbonte Blaarkop zijn in ons land bekende verschijningen.
Er zijn nadelen. Wil je er eentje cadeau geven dan heeft de ontvanger om te beginnen een weiland nodig. Je kunt de koe tenslotte wel in de achtertuin zetten maar dat geeft toch problemen. Daarnaast heeft het nieuwe gezinslid dagelijks verzorging nodig. Dat komt misschien ook niet zo goed uit. Een kat en een hond geven al genoeg dagelijkse verplichtingen, laat staan een koe.
Toch zijn er ook voordelen te bedenken. De gelukkige ontvanger van het kolossale cadeau is namelijk voortaan ’s morgens vroeg uit de veren. Een koe slaapt namelijk niet uit. Verder is het gras voortaan lekker kort.

We kunnen nog wel een aantal voor- en nadelen bedenken, maar we hebben ook een mooi alternatief.

Koeienbeeldjes om cadeau te geven
Zie je meer na- als voordelen aan het geven van een koe als cadeau? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een prachtig alternatief: Geef hem of haar een mooi Cow Parade koeienbeeld cadeau.
Deze beeldjes (van keramiek of polyresin kunststof) zijn ontworpen door kunstenaars over de hele wereld, die meegedaan hebben aan een Cow Parade Kunsttentoonstelling.
Voor een kunsttentoonstelling, die steeds in een andere stad wordt georganiseerd, worden levensgrote koeienbeelden beschilderd door plaatselijke kunstenaars. Na afloop worden deze koeienbeelden voor het goede doel geveild. Nu worden ook de kleine beeldjes vervaardigd en met de hand beschilderd. Deze zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Kadogalerie. Deze betaalbare koeienbeeldjes (de medium exemplaren zijn ongeveer 15 cm groot, de large exemplaren ongeveer 30 cm) zijn in meer dan 150 verschillende designs verkrijgbaar. De in het oog springende koeienbeeldjes voegen een vrolijke noot toe aan het interieur en zijn daarom erg leuk om te cadeau te geven.

Durf je nu toch een koe cadeau te geven?

Floris Timmer

Floris Timmer