Een beter bruikbare keuken met glaswanden

Een beter bruikbare keuken met glaswanden

De keuken moet er mooi uitzien. Tegelijkertijd wil je ook de bruikbaarheid niet uit het oog verliezen. Dat is ook een belangrijke reden waarom de glazen keuken achterwand zo populair is. Dat komt omdat met het anbrengen van deze wand de keuken direct een stuk beter bruikbaar wordt. Het is wel heel aantrekkelijk om te kijken wat er allemaal mogelijk is met het gebruik van glas. 

De keuken gemakkelijker kunnen gebruiken 

De wanden, bijvoorbeeld van Edelglas, zijn behoorlijk sterk. Ze kunnen dus wel tegen een stootje. Dan zullen ze niet snel krassen of breken. Dat is voor sommige soorten tegels natuurlijk wel anders. Daarnaast is het ook wat gemakkelijker om de glasplaat die uit één stuk gemaakt is schoon te maken. Er kan geen vuil zich ophopen in de naden. Dat is belangrijk, want juist de hygiëne in de keuken kan vaak nog wel een stuk beter. Glas is dan de oplossing voor al dit soort problemen. Zeker ook omdat het ook nog eens in alle soorten keukens past. Dat maakt het alleen maar interessanter om zelf ook eens te bekijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. 

Passend in elk soort keuken 

Omdat glas bij elke kleur en bij elke stijl past, is het gemakkelijk toepasbaar in de keuken. Iedereen kan voor zijn keuken een plaat laten maken om het geheel af te maken. Het is heel stijlvol om met wanden van glas te werken. Bovendien is het ook nog eens zo dat het niet uitmaakt wat de kleurcombinaties in jouw keuken zijn. Daar heb je met glas immers geen omkijken naar. Het wordt vaak gebruikt in de meer moderne keukens, maar dat neemt niet weg dat het ook goed mogelijk is om de iets meer klassieke keukens af te maken met deze platen. Het is daarom altijd de moeite waard om een plaat aan te meten voor jouw keuken.

Floris Timmer

Floris Timmer