Een heren riem is sierlijk en functioneel

Om letterlijk de broek op te houden is een riem natuurlijk essentieel maar daarnaast wordt de riem tegenwoordig ook gezien als een belangrijk onderdeel van je outfit. De meeste mannen hebben meerdere riemen in de kast hangen, een riem voor een chique aangelegenheid zoals een bruiloft of feest, een riem voor dagelijks gebruik op je spijkerbroek of je pak. Er zijn heel veel soorten riemen maar de meeste riemen worden van leer gemaakt, stevig buffelleer, suede of soepel en glad Italiaans leer. Met een juist gekozen riem kun je je outfit helemaal afmaken.

Een uitgebreide collectie heren riemen

Arrigo Lederwaren heeft een ruime collectie riemen voor heren. Verschillende breedte maten zoals 3 cm, 3.5 cm en 4 cm, 5 lengtematen en heel veel kleuren. Dus of je nu een riem zoekt voor op je 3-delig kostuum of een voor op je spijkerbroek, wij hebben ze allemaal. Onze riemen worden in eigen beheer handgemaakt en wij houden de hand op de afwerking. Door middel van een schroefsysteem aan de kant van de gesp kunnen onze riemen in enkele eenvoudige stappen korter gemaakt worden dus ze passen altijd en zijn daardoor erg geschikt om cadeau te geven.

Maak het verschil met een heren riem van Arrigo

Een juist gekozen heren riem kan echt bepalen hoe je eruitziet. Als je een riem kiest in een kleur ongeveer hetzelfde is als je outfit dan blijft je lichaam een geheel en lijk je korter, het tegenovergestelde, dus als je riem een hele andere, contrasterende, kleur heeft dan je outfit dan splitst de riem je lichaam in tweeën en lijk je langer. Dus als je lang bent dan kun je kiezen voor de eerste optie en vice versa. Er is een verschil tussen riemen voor vrouwen en mannen, vroeger gingen de riemen voor mannen tegen de klok in en de riemen voor vrouwen met de klok mee maar tegenwoordig wordt er bijna geen onderscheid meer gemaakt. 

Kies je riem op Arrigo.nl

Vind jouw perfecte riem op onze website. Gebruik de filters aan de linkerkant om je selectie op kleur of breedte kleiner te maken. Meet eerst je taille op en gebruik dan de informatie op onze site om de juiste lengte te kiezen. Het beste is om een lengte te kiezen die iets te lang is omdat de meeste van onze riemen eenvoudig op maat te maken zijn.

Floris Timmer

Floris Timmer