Eet gezond

Eet gezond

Begin met een gezonde voeding als je er echt voor wilt zorgen dat je lichaam de voeding krijgt die het nodig heeft. Dat impliceert een dieet dat rijk is aan plantaardig voedsel zoals fruit, groenten en volle granen. Je kunt ook magere eiwitten en zuivel met mate toevoegen. Eet waar mogelijk vers voedsel in plaats van bewerkt voedsel en beperk snoep en verzadigde vetten tot een minimum. Dit wil niet zeggen dat je geen vitaminepillen kunt nemen. Maar het houdt wel in dat een voedzaam dieet heel belangrijk is voor je algemene gezondheid. Het zijn tenslotte vitaminesupplementen en geen vitamine-vervangers. Het idee is om een ​​uitgebalanceerd dieet te verbeteren in plaats van te vervangen.

Voordelen van het nemen van vitamines en supplementen

Vitaminen en mineralen helpen je lichaam op verschillende manieren, waarbij veel van hen samenwerken. Vitamine E helpt bij DNA-herstel, terwijl vitamine B12 helpt bij DNA-vorming. Calcium en vitamine D en vitamine A helpen de gezondheid van de botten. De meeste van deze voedingsstoffen komen uit je voeding. Sommige zijn moeilijk te vinden, zoals de B12. Dit geldt met name voor veganisten en vegetariërs, aangezien dierlijke producten een aantal van de voedingsstoffen leveren die onze systemen nodig hebben. Mensen die voor deze levensstijl kiezen, moeten extra vitamines nemen om hun gezondheid te behouden. Als je steeds je vitamines vergeet in te nemen, dan is er een vitamine abonnement dat je misschien kan helpen. Er zijn zelfs speciale kortingen voor abonnees.

Zijn er risico’s?

Er zijn geen supplementen die een uitgebalanceerd dieet kunnen vervangen. Raadpleeg je arts als je niet zeker weet wat een gezond voedingspatroon is. Hij of zij zal je een lijst geven met maaltijden die je kunnen helpen bij eventuele gezondheidsproblemen. Neem een ​​supplement als je niet alles wat je nodig hebt uit je voeding kunt halen zoals omega 3 vetzuren en vitamine B12. Vertrouw niet alleen op supplementen en vermijd speciale multivitaminen of multivitaminen met een gepatenteerd mengsel. Je bent dan waarschijnlijk geld aan het verspillen. In het ergste geval kun je zelfs je gezondheid in gevaar brengen. De belangrijkste boodschap is om altijd contact op te nemen met je arts, vooral als je voor vitamine kopen online gaat. Eet gezond en neem vitamines.

Floris Timmer

Floris Timmer