Eetkamer trends

Eetkamer trends

Gericht op entertainen

Hoe meer stoelen je hebt, hoe beter het zal zijn. Terwijl de meeste jaren de eetkamer vrij minimaal en intiem was, is daar dit jaar verandering in gekomen. Dit jaar gaat het erom zoveel mogelijk mensen te vermaken. Dit betekent dat de kamer niet langer aanvoelt als een kleine ruimte met een paar stoelen. Deze keer gaat het erom meer stoelen toe te voegen en een echt gastheergevoel te creëren. Het is een verschuiving tussen wat we gewend zijn te zien. Bovendien komen mensen in het reine met het idee om een feestje te organiseren en alles thuis bij zich te hebben. Zoveel mogelijk stoelen meenemen is de beste manier om dat te doen. Je hebt natuurlijk ook een grote tafel nodig om al die stoelen aan te schuiven.

Multifunctioneel

De ruimte strak laten voelen is perfect voor diegenen die iets fris en nieuw willen, terwijl het toch een multifunctioneel geheel moet worden. Terwijl de eetkamer altijd een ontmoetingsplaats is geweest om te eten en te converseren. Dit jaar is het bij veel mensen ook een multifunctionele plek geworden. Dat betekent dat de ruimte niet alleen gebruikt wordt om samen te eten, maar dat het ook een multifunctionele ruimte wordt. Of je het nu gebruikt om te studeren, te entertainen of beide. Dit komt mede doordat veel mensen moeten thuiswerken. Grote tafels en veel stoelen horen naast de entertainment trend ook bij deze trend.

Minder formeel

Houd het strak en chique als je de minder formele route gaat. Het stelt je in staat om de kamer modern en nieuw te laten voelen. Hoewel velen van ons zijn opgegroeid met het idee van een formele eetzaal, vaart dat schip snel. Dit jaar gaat het erom het formele aspect uit de eetkamer te halen en een semi-open ruimte te brengen. Het is een architectonische droom om een kamer te openen, een zachte inrichting in te voeren die nieuw en fris aanvoelt. Bovendien geeft het de ruimte een modern tintje dat het een ontspannen gevoel geeft. Werk met zachte elementen die de ruimte als geheel openen.

Floris Timmer

Floris Timmer