Hoe een gebroken iPad-scherm te repareren?

Hoe een gebroken iPad-scherm te repareren?

Spoiler alert: probeer het alsjeblieft niet zelf te doen.

Apple iPads zijn niet goedkoop en het scherm wordt ook niet gerepareerd. De garantie van één jaar van Apple dekt geen ongelukkige schade, dus maak je klaar om je creditcard te redden, tenzij het scherm van je iPad een haarscheurtje vertoont als gevolg van defect glas (en geen duidelijk teken van val impact).

Hier is alles wat je moet weten over het laten repareren van een Apple iPad-scherm

Laat Apple het repareren

Jouw scherm laten vervangen door Apple is vrij goedkoop – al je AppleCare hebt. AppleCare kost onder 100 euro voor 2 jaar en het dekt twee incidenten met ongelukkige schade voor een extra bedrag aan service kosten. Het is beschikbaar bij aankoop, maar je hebt ook 60 dagen na aankoop om het te kopen.

Als je AppleCare niet hebt, kost het ongeveer de prijs van een nieuwe (refurbished) iPad om je scherm te repareren. Apple rekent overal een bedrag boven 150 euro plus belasting aan om een kapot iPad-scherm te repareren, afhankelijk van het model. Dat is veel, vooral vergeleken wanneer je AppleCare kon hebben.

Als je niet bij een Apple Store kunt komen, kun jij je apparaat naar Apple mailen voor de verzendkosten die worden gevraagd.

Laat een derde partij het repareren

Er zijn andere plaatsen waar jij jouw iPad-scherm kan laten repareren, maar als je een niet-Apple reparatiewerkplaats kiest, vervalt jouw garantie. En ja, Apple kan zien of een niet-Apple-medewerker je iPad heeft geopend. Maar als je toch geen garantie meer hebt, zijn er een aantal Apple-reparatieplaatsen van derden die het verbrijzelde scherm van de iPad kunnen repareren. Wanneer je op zoek bent naar een goed reparatiebedrijf, zijn er een paar vragen die je wilt stellen voordat jij jouw apparaat overhandigt:

  • Hoeveel kost het?
  • Hoe lang zal het duren?
  • Welk type garantie bied je aan?
  • Waar halen zij hun vervangende onderdelen vandaan?

Je kan eens op zoek gaan naar iPad reparatie Den Haag en kijken wat er bij jou in de buurt te vinden is.

Floris Timmer

Floris Timmer