Hoe je binnen no-time je sportdoelen behaald

Hoe je binnen no-time je sportdoelen behaald

Wil jij al een lange tijd in spiermassa aankomen of wellicht afvallen maar lukt het maar steeds niet? Maak jij ook tijdens ieder nieuwjaar de belofte dat je in het komende jaar je doelen gaat bereiken? Dit jaar zal ik ervoor zorgen dat dit gaat lukken! In dit blog neem ik je mee in de sportwereld en laat ik je zien hoe je jezelf gemotiveerd kan houden.

Meetbare doelen

Wil je je doelen bereiken dan is het niet verstandig om tegen jezelf te zeggen “ik wil afvallen” of “ik wil in spiermassa aankomen”. In plaats hiervan probeer meetbare en realistische doelen op te stellen zodat je gemotiveerd blijft. Stel bijvoorbeeld voor dat je 1KG per maand wil gaan afvallen en 3x per week wilt gaan sporten. Hierdoor zal je maandelijks een streven hebben en blijf je gemotiveerd bij elk stukje vooruitgang. 10KG lijkt namelijk veel om af te vallen maar als je het opdeelt in 10 maanden hoef je slechts 1 KG per maand te verliezen, dat is te doen toch?

Wegen

Is je doel om af te vallen of aan te komen? Een groot gemaakte fout is dat er te vaak gewogen wordt. Hierbij heb ik zelf enkele mensen meegemaakt die zelfs iedere dag hun gewicht wegen maar dit geeft een vertekend beeld en kan demotiverend werken. Om je gewicht zo accuraat te meten is het belangrijk om iedere maand op een weegschaal te stappen en niet vaker!

Personal trainer

Wil je je doelen zo snel mogelijk bereiken en lukt het niet om jezelf te motiveren? Ga dan voor een personal trainer! Een personal trainer zorgt ervoor dat je alle oefeningen correct uitvoert en dus de juiste spiergroepen traint. Hiernaast geeft een personal trainer ook wat lichte sociale druk zodat jij gemotiveerd blijft om constant aan je doelen te bereiken, heb je een cheat weet gehad dan moet je immers wel de resultaten aan je trainer laten zien. Bij het kiezen van een personal trainer is het belangrijk om een trainer te kiezen met ruime ervaring zodat hij je zo goed mogelijk kan helpen. Een bekende personal trainer is Ruud Van Erp. Ruud van Erp is al jaren getraind in de sportsector en heeft ervoor gezorgd dat 100’den mensen hun sportdoelen hebben behaald!

Floris Timmer

Floris Timmer