Hoe jij de juiste bank kiest

Hoe jij de juiste bank kiest

Het is niet altijd makkelijk om de juiste hoeksalon te kiezen voor in jouw woonkamer. Het is natuurlijk een groot meubelstuk en toch wel een eyecatcher van jouw woonkamer. Hier denk je wel even over na voordat je het koopt en als je het koopt, weet je het wel 100% zeker, want je gaat jouw nieuwe hoeksalon niet zomaar retour sturen. Dat kost zoveel geld en tijd dat je het gewoon in één keer goed wil doen. Waar kan je dan naar kijken?

#1 Welke soorten armen zijn cool?

Over het algemeen geldt: hoe ronder de arm, hoe traditioneler de bank. Voor een moderne keuze die ook behoorlijk tijdloos is, probeer dan een sofa in smokingstijl, met rechte armen op dezelfde hoogte als de rug van de bank. Het is de LBD van gestoffeerde stoelen – het past goed bij elke kamerstijl.

#2 Sectioneel of stand-alone?

Denk na over je intenties voor de ruimte. Als het meer een formele woonkamer is – een stijlvolle plek om af en toe te entertainen – dan ben je beter af met een stand-alone bank, die een strakkere lijn heeft. Een doorsnede vis zo ruim en uitnodigend dat het de neiging heeft om casual te schreeuwen (geweldig om te loungen, tv te kijken, te dutten of spelletjes te spelen rond de salontafel).

#3 Ik heb kinderen en huisdieren. Welke stof moet ik kiezen?

Katoenfluweel is in wezen niet te falen. Het is zacht en draagt goed. Ga voor een vlek-camoufleerpatroon in een donkere kleur als je geen ‘niet eten op de bank’-regel in je huis wilt. Vermijd chenille, die na verloop van tijd uitrekt en vervormt.

#4 Schuim- of verenvulling? Wat is het verschil?

Een mix is ideaal. In plaats van all-down (duur, geneigd om er klonterig uit te zien) of volledig schuim (veerkrachtig maar stijf gevoel), probeer schuimkussens met verenwraps. Dit zorgt voor de juiste balans tussen structuur en zachtheid, en het is ook een betaalbare keuze.

Floris Timmer

Floris Timmer