Hoe kan je afvallen het beste volhouden?

Hoe kan je afvallen het beste volhouden?

Afvallen is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker rond oud en nieuw komen we met nieuwe doelen. ‘Al die kerst kilo’s moeten eraf’ of ‘dit jaar wil ik echt gezonder gaan leven.’ Vol enthousiasme beginnen we eraan, maar na een paar weken of maanden geven we het toch op. Maar hoe kun je dan wel gemotiveerd blijven? Gelukkig zijn hier genoeg afvallen tips voor. Wij hebben een paar op een rijtje gezet.

Balans

Voordat je begint aan een nieuw dieet of beweegplan is het belangrijk om naar je eigen grenzen te kijken. Wanneer je lichaam aan een bepaald patroon gewend is geraakt, is het lastig om ineens iets compleet anders te doen. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan je nieuwe levensstijl. Voor makkelijk afvallen moet je je nieuwe dieet rustig opbouwen. Op het internet kun je talloze manieren en adviezen vinden om snel af te vallen. Dit is natuurlijk heel fijn, maar probeer het niet te moeilijk voor jezelf te maken. Een moeilijk dieet waarbij je haast niks meer zou mogen eten is totaal niet nodig. Kijk wel naar wat voor soort eten wél mag en hoe groot de porties mogen zijn.

Goede beweging

Om gezond te leven hoef je niet elke dag in de sportschool te staan. Ook bewegen is belangrijk om op te bouwen. Als je net begint kun je het beste 1 of 2 keer per week sporten. Je kunt bijvoorbeeld naar de sportschool gaan of een andere sport beoefenen. Om af te vallen kun je het beste aan cardio doen, hier vallen fietsen, zwemmen of hardlopen allemaal onder. Maak hiervoor een plan dat niet te moeilijk is om vol te houden. Als je uiteindelijk aanvoelt dat je lichaam het aankan om vaker te sporten, go for it! Ten slotte is het ontzettend belangrijk om geduld te hebben. Wees niet te streng voor jezelf, calorieën verbranden heeft nu eenmaal tijd nodig. Maar hang in there, resultaat zal er echt zijn!

Floris Timmer

Floris Timmer