Hoe verzend je een pallet?

Hoe verzend je een pallet?

Heb je een eigen webshop of een small business? Dan zal het zeker wel eens voorkomen dat je meerdere bestellingen hebt om te leveren. ls dit er nou teveel zouden zijn om los af te geven, kun je de bestellingen ook via een pallet versturen. Bij een palletzending zit het ‘m eigenlijk al in de naam, de zendingen worden op zo’n pallet vervoerd. Maar hoe werken deze palletzendingen nou precies? Is het anders dan de meeste pakketzendingen? Wij geven je hier de juiste uitleg. 

Palletzendingen 

Een palletzending is dus het handigst als je meerdere pakketten hebt om te verzenden. Ook al ben je niet van plan om een pallet te gebruiken, soms wordt het zelfs verplicht. Dit ligt vooral aan het gewicht van de pakketten die verzonden moeten worden. De medewerkers mogen namelijk maar tot een bepaald aantal kilo’s tillen. Op Cheap Cargo zal je hier meer uitgebreide informatie over vinden. Er zitten ook meer voordelen aan verzenden via palletten. Zo worden jouw dozen goed beschermd in een goed verpakte palletzending. Dan weet je gelijk dat je verzendingen onbeschadigd zullen aankomen. Er zijn verschillende vervoerders waar je pallets mee kan versturen. Kijk goed naar welke vervoerders dat zijn en welke prijzen en regels zij hanteren.  

Soorten pallets 

Er zijn verschillende soorten pallets die je aan kan schaffen. De meest gebruikte pallets zijn van hout of kunststof. Hoewel houten pallets goedkoper zijn, gaan deze minder lang mee. Als je niet heel ver weg van huis moet zijn kan dit geen kwaad maar als de verzending buiten de Benelux moet worden verzonden is het wellicht een betere optie om voor een pallet van kunststof te gaan. De prijzen van een europallet liggen normaal tussen de 7 en 10 euro. Om geld te besparen zou je ook altijd tweedehands pallets kunnen aanschaffen. Ten slotte zou je ook nog rond kunnen vragen bij vrienden of familie.   

Floris Timmer

Floris Timmer