Hoe vind je een goede architect voor jouw woning?

Hoe vind je een goede architect voor jouw woning?

Je bent klaar om een ​​huis te renoveren, maar voordat het plezier begint en je Pinterest-dromen werkelijkheid kunnen worden, moet je een architect zoeken. Voor je deze zoektocht start geven we je wat tips.

  1. Bekijk het architecten register

Een eenvoudige Google-zoekopdracht naar “woonarchitect” in je woon gebied kan veel te veel of te weinig resultaten opleveren. De website architectenregister.nl helpt je bij het verfijnen van uw zoekopdracht; het is een online database van meer dan 20.000 architectenbureaus. Gebruik de Architect Finder-tool om de zoekopdracht te verfijnen op locatie en type gebouw, en bekijk vervolgens bedrijfsprofielen en afbeeldingen van voorbeeldprojecten

2. Praat met iedereen.

Vraag vrienden, familieleden, buren, zelfs je makelaar, of ze een architect hebben om aan te bevelen. Zie je een bord van een architect buiten een lopend project in je straat? Vraag de huiseigenaren hoe het gaat en of ze weer met die architect zouden samenwerken. Verwijzingen krijgen van mensen die het verbouwingsproces hebben doorlopen, is waarschijnlijk de meest betrouwbare bron voor het vinden van een architect.

architect moderne villa

3. Bezoek designfestivals

Veel steden organiseren designfestivals of designweken om het werk van de lokale designgemeenschap te laten zien. Controleer de line-up voordat je je tickets koopt, om er zeker van te zijn dat er een gezonde selectie van architecten vertegenwoordigd is, in tegenstelling tot huizenbouwers of interieurontwerpers, die mogelijk ook te zien zijn.

4. Speur het internet af

Er zijn verschillende websites die kunnen helpen bij het zoeken en lezen van recensies, zoals Yelp. Zoek met een korreltje zout op deze sites en houd er rekening mee dat vermeldingen geld kunnen kosten en dat recensies niet op feiten worden gecontroleerd. Als persoonlijk praten met buren geen optie is, meld je dan aan bij Nextdoor. Het is een particulier sociaal netwerk voor individuele buurten, met meer dan 99.000 buurten in het hele land vertegenwoordigd. Het vragen van architectenaanbevelingen via het forum is als het verkennen van de buurt zonder de ongemakkelijke praatjes. Je kunt ook je vertrouwen in Google leggen. Wil je bijvoorbeeld een moderne villa bouwen, geef dit in en kijk wat voor resultaten je krijgt. Onderzoek de websites van architecten goed en maak eventueel een afspraak.

Probeer een speciaal verkooppunt

Bezoek ten slotte een verkooppunt dat gespecialiseerd is in je interessegebied. Stel dat je bijvoorbeeld een verbouwing wilt starten die meer een historische huisrestauratie is. Er zijn belangenbehartigingsgroepen voor het beschermen en behouden van historische gebouwen. Deze websites bieden een lijst van residentiële architecten met bekwaamheid op dat gebied. Een bezoek aan speciaalzaken bij jou in de buurt is ook een optie, aangezien het personeel mogelijk bekend is met praktiserende professionals of visitekaartjes te verspreiden heeft.

Floris Timmer

Floris Timmer