How to… voorbereiden voor de middelbare school?

How to… voorbereiden voor de middelbare school?

Misschien wil je er nog helemaal niet over nadenken, maar binnen een aantal weken begint het nieuwe schooljaar toch echt alweer. Hoewel de vakantie naar Frankrijk of Spanje misschien nog wel in het verschiet ligt, is het toch handig om vast na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Zo heb je voor de middelbare school bijvoorbeeld op tijd kaftpapier nodig en een agenda. Het kan ook maar net zo zijn dat je met je oude drinkbeker aankomend schooljaar niet meer gezien wil worden. Lees snel met ons mee wat de belangrijkste aanschaffen zijn voor een nieuw schooljaar! 

Goede tas

Een van de belangrijkste producten, en zeker als je naar de middelbare school gaat, is de aanschaf van een goede tas. Als jij van 08:00 uur tot 16:00 uur les hebt, wil je echt jouw boeken niet meesjouwen in een linnen tasje. Zorg er daarom voor dat je een goede rugzak aanschaft. Je kan jouw boeken overdag waarschijnlijk gewoon in een kluis doen, maar het kan maar zo zijn dat je al die boeken thuis hebt liggen vanwege huiswerk en je deze dus ‘s ochtends mee naar school moet nemen op de fiets! 

Lunch voorzieningen

Hoewel jouw oude drinkbeker misschien niet meer kan, is het wel handig om producten aan te schaffen waarmee je voorzien kan worden van een lekkere en goede lunch. Op de middelbare school lunchen ze ook gewoon nog uit broodtrommels, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Wel voelt het misschien fijner om jouw broodtrommel met afbeeldingen van popster, in te wisselen voor een ‘’stoerdere’’, door er bijvoorbeeld een te kopen met een effen kleur. Voor de beste producten om mee te nemen voor een goede lunch, zouden wij aanraden even op mymepal.com te kijken. Op deze website vind je diverse Mepal producten welke je goed kan gebruiken voor aankomend schooljaar! 

Een overzichtelijke agenda

Ontzettend belangrijk voor het plannen, organiseren en het overzicht houden gedurende jouw schooljaar; een efficiënte agenda. Een goede agenda is er eentje met voldoende ruimte om jouw huiswerk en toetsen goed in op te schrijven. Geen geprop, geen geklieder, maar duidelijkheid. Het liefst schaf je er één aan waar elke dag een aparte bladzijde heeft, dan kan je ook je to do lijstjes noteren op zo’n bladzijde. Een hippere vorm van agenda’s? Journals! Heb je een agenda, notitieboek en to do list in één! 

Floris Timmer

Floris Timmer