Incontinentie: een vervelend probleem

Incontinentie: een vervelend probleem

De samenleving vergrijst meer en meer. Dat betekent ook dat urineverlies voor steeds meer mensen een probleem kan worden. Het is dan fijn als er producten beschikbaar zijn die u hierbij kunnen helpen. TENA is bijvoorbeeld gericht op deze producten voor incontinentie en heeft goede kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Incontinentie-, hygiëne- en huidverzorgingsproducten kunnen helpen om de kwaliteit van uw leven te verbeteren en het is van belang dat deze van hoogwaardige kwaliteit zijn. Uw probleem mag er zijn en u kunt goed worden geholpen!

Verschillende oorzaken
Ieder mens is uniek en daarom kunnen er bij iedereen verschillende oorzaken van incontinentie zijn. De belangrijkste oorzaak van urineverlies is een slechte werking van het afsluitmechanisme van uw blaas, bekkenbodem of afsluitspier. Dit is voornamelijk van toepassing bij vrouwen. Bij mannen kunnen er ook andere oorzaken zijn, zoals problemen met de prostaat. Er komen verschillende soorten incontinentie voor: stressincontinentie, aandrangincontinentie of gemengde incontinentie, waarbij de eerste twee allebei tegelijk van toepassing zijn. U kunt nagaan welke oorzaken er bij u spelen en daarna kijken naar de juiste hulpmiddelen voor de incontinentie.

Hulpmiddelen bij incontinentie
Als u last heeft van incontinentie zijn er veel verschillende soorten hulpmiddelen die uw probleem dragelijk maken en onder controle kunnen houden. U kunt hierbij denken aan inlegkruisjes, inlegverband, incontinentieondergoed, heupbanden of fixatiebroekjes. TENA biedt deze producten aan, samen met hulpmiddelen voor hygiëne en huidverzorging. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er altijd passende oplossingen te vinden. Incontinentie is niks om u voor te schamen. Samen kunnen we het gesprek aangaan en het stigma op ongewenst urineverlies doorbreken. 

Floris Timmer

Floris Timmer