Je oude badkamer vervangen

Je oude badkamer vervangen

Altijd een hele klus, je oude badkamer verbouwen. Maar hoe pak je zo’n badkamerrenovatie nu aan en wat zijn de gouden tips voor een perfecte nieuwe badkamer. Wij hebben ze hieronder voor je uiteengezet, inclusief een aantal tips en tricks.

Tips voor een nieuwe badkamer

De wandafwerking van je badkamer is zeer belangrijk en je hebt hier ook veel keus in. De klassieke look zijn de wandtegels. Er zijn echter een hoop kanten die je op kan met wandtegels. Er is veel verschil in grootte, materialen en kleuren. Daarnaast kun je er voor kiezen om de tegels horizontaal of verticaal te plaatsen. Er is ook nog een hele andere optie. Je kunt je nieuwe badkamerwand namelijk ook verven, hier is speciale badkamerverf voor. Zelfs delen van de wand die direct in contact komen met water, kun je bespuiten met spatwaterdichte verf.

Badkamermeubels zijn een van de belangrijkste aspecten van je badkamer. Het is de uitstraling van je badkamer. Het is aan te raden om je badkamer in dezelfde stijl te maken als de rest van je huis. Kijk echter niet alleen naar de look van de badkamermeubels, maar ook naar praktische zaken, zoals: hoeveel spullen kan ik er in kwijt? Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met het onderhoud van de meubels. Zijn ze bijvoorbeeld makkelijk schoon te maken? Je kunt kiezen voor houten badkamermeubels voor een klassieke look. Let er wel op dat het hout bestand is tegen vocht. Andere veel gebruikte materialen zijn HDF en MDF.

Jouwvakman.be is een specialist op het gebied van badkamerrenovaties, verwarming, ramen en deuren. Zij renoveren je badkamer precies zoals jij het wil en hebben meer dan 25 jaar ervaring het renoveren van badkamers. Zij verzorgen alle werken die nodig zijn voor een nieuwe badkamer, zoals: elektriciteit, loodgieterij en vloer- en tegelwerk.

Floris Timmer

Floris Timmer