Je zending op een pallet

Je zending op een pallet

Je hebt ze vast wel een keertje gezien. Van die strak ingepakte, hele grote vierkante pakketten die uit vrachtwagens worden geladen. Wereldwijd is dit een veelgebruikte manier om een vracht veilig van A naar B te krijgen. In dit artikel vertellen wij de verschillende opties als je een pallet versturen gaat zodat jij dit niet meer uit hoeft te zoeken als je een pallet wil gaan versturen.

Alle verschillende soorten pallets op een rijtje gezet

Er zijn verschillende soorten pallets die je kan gebruiken bij een zending. Er zit verschil in de maten, materialen en zelfs ook in de afwerking van de pallets. De meest gebruikte materialen voor pallets zijn hout en kunststof. Als je pallets van hout gebruikt zijn deze zeker goedkoper, maar ze gaan ook duidelijk minder lang mee dan kunststof pallets. Daarentegen kan je houten pallets repareren. Dat is dan weer niet mogelijk met kunststof pallets. Zeker als je een internationale zending doet zijn kunststof pallets een betere optie. Er zijn namelijk steeds strengere eisen aan de houten pallets.

Ook verschillende maten voor de pallets

Er zit ook verschil in de maten van de pallets. Binnen Europa wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van de Europallet. Deze pallets hebben verschillende voordelen. Zo zijn dankzij de standaardafmetingen de pallets zeer makkelijk te verzenden. Ook zijn de Europallets makkelijk te verplaatsen voor alle soorten heftrucks. Er zijn ook andere maten mogelijk. Kijk bijvoorbeeld naar de Amerikaanse pallet als je een zware zending gaat verzenden.

Het verzenden van je zending met een pallets

Het verzenden van een zending is dus zeker mogelijk via pallets. Kijk dan naar alle verschillende mogelijkheden die er zijn. Je kan bijvoorbeeld kijken op sites van bijvoorbeeld Cheap cargo. Daar hebben ze veel verstand van zendingen en kunnen ze je advies geven.

Floris Timmer

Floris Timmer