Kenmerken van een goede systeemhelm

Kenmerken van een goede systeemhelm

Wie op de motor stapt, heeft een goede systeemhelm nodig. Dit is het soort helm dat elk type motorrijder kan aanspreken. Dat komt door de veelzijdigheid van het model. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het goede bescherming biedt. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je een goede helm koopt, dan is het belangrijk om op de volgende kenmerken te letten.

Aan te passen aan de situatie

Het grootste voordeel van de systeemhelmen die je bijvoorbeeld bij Goedhart Motoren vindt, is dat ze zo gemakkelijk aan te passen zijn. Dit is vooral aantrekkelijk met het oog op de weersomstandigheden. De kans is groot dat je juist in de zomermaanden de motor wat vaker pakt. Dan is het dus ook fijn wanneer je voor wat meer ventilatie kan zorgen. Dat doe je bijvoorbeeld door de helm half open te maken. Dit is een groot voordeel.

Altijd lekker stil

Een ander belangrijk kenmerk van een goede systeemhelm is dat deze altijd lekker stil is. Dat betekent dus ook dat de ritjes meer ontspannen zijn. Waar andere helmen nog weleens het nodige geluid willen produceren, is dat voor dit model dus niet het geval. Dat maakt het veel aantrekkelijker om deze te dragen.

Steeds verder ontwikkeld

De systeemhelm is dermate populair dat het voor de fabrikant interessant is geworden om de helm alleen maar verder door te ontwikkelen. Dat heeft dan ook geleid tot allerlei interessante features die tegenwoordig in de verschillende soorten helmen zijn opgenomen. Daar is het beschermen tegen beslaan en bevriezen van het vizier een goed voorbeeld van. Daarnaast is het ook zo dat de helmen tegenwoordig van een zonnevizier zijn te voorzien, met behulp van een simpele knop. Dat het zo gemakkelijk is om de helm te bedienen, is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Dit maakt het interessant om er zelf ook mee te rijden.

Floris Timmer

Floris Timmer