Koop een mooie verlovingsring voor je aanstaande

Koop een mooie verlovingsring voor je aanstaande

De onderlinge belofte van het huwelijk noemen we de verloving en dit wordt gesymboliseerd door een verlovingsring. Ben je dus al zeker over je relatie en ben je klaar om de grote stap te zetten? Vraag je liefste dan zeker ten huwelijk op een speciaal moment, op een romantische plek en met een prachtige verlovingsring. In deze blog zal ik uitleggen wat een vrouw verwacht aan een verlovingsring en ook zullen de etiquette rond het geven van een verlovingsring kort worden uitgelegd zodat jij er zeker van kan zijn dat je een volmondige JA krijgt!  

Welke verlovingsringen zijn er? 

Verreweg de meest voorkomende ring is de klassieke solitaire met zes klauwen. Solitaire ringen worden gekenmerkt door één, vaak lange, diamant. De meeste vrouwen vinden een witgouden ring het mooist voor een verlovingsring, daarna is een geel gouden ringen het populairst en een zilveren ringen volgt daarna. Platina ringen en rosé gouden ringen komen ook voor als verlovingsringen, maar deze worden minder gezien dan de eerste drie. Op bijna elke verlovingsring is een diamant te vinden en dit is ook wat de meeste vrouwen verwachten aan een verlovingsring. De ringen met diamanten die speciaal gemaakt zijn voor een verloving worden daarom ook wel diamantenringen genoemd. Er zijn ook vrouwen die afstappen van het traditionele diamant en die een andere edelsteen op hun verlovingsring willen. De afgelopen jaren zien we steeds meer vrouwen saffier ringen, smaragd ringen en robijn ringen voor hun verloving vragen. Breng zeker een bezoekje aan juwelier Staen om samen met je verloofde een mooie verlovingsring Antwerpen uit te zoeken of zelf te ontwerpen.

De etiquette 

Voorheen was het dat de man de huwelijksringen uitzocht, en die werden door beide partners gedragen. In de afgelopen decennia is de Angelsaksische variant ook hier in Europa doorgezet, waarbij alleen de vrouw een verlovingsring draagt aan de ringvinger van de linkerhand. Eén van die gebruiken van het huwelijksaanzoek is, dat de man in het geheim de verlovingsring koopt en daarmee zijn aanstaande partner verrast. Wanneer zijn de partner de ring aanneemt begint de verloving. Ze weten dan dat ze met elkaar willen trouwen en kunnen de trouwdag gaan plannen.  

Floris Timmer

Floris Timmer