Maak jouw ochtenden beter met deze 3 tips

Maak jouw ochtenden beter met deze 3 tips

Een ochtend is erg belangrijk voor de rest van de dag. Hoe je het bed uitstapt is zo belangrijk. Daarom vragen mensen ook altijd of je met het verkeerde been het bed bent uitgestapt. Hieronder bespreek ik wat tips waardoor jouw ochtend nog intenser en productiever kan worden. Hierna ga jij misschien wel naar honingwinkel.nl

1.   Supplementen

Je supplementen nemen ‘s ochtends bij het ontbijt is heel erg belangrijk. Propolis kopen is zeker een optie als je bijvoorbeeld veel sport, of juist als je veel stil zit. Al eeuwen nu staat honing en Propolis bekend om zijn genezende werking. Honing staat überhaupt al bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Propolis is een soort aftreksel van honing wat erg sterk geconcentreerd is. Omega 3 moet je ook zeker niet overslaan. Zorg dan wel dat je eerst ontbijt zodat de supplementen goed worden opgenomen.

2.   Het schrik-effect

Er is een hele grote hype rond het concept van een koude douche nemen. Dit idee komt van het effect waarbij je lichaam eigenlijk schrikt als het ineens onder zo’n koude temperatuur komt te staan. Ook vergt het mentale discipline om niet terug te deinzen. Je moet goed op je ademhaling letten en doorzetten. Je kan ook een duik in de zee nemen of een meer als dat ergens dichtbij is. Dit heeft hetzelfde effect.

3.   Mindfulness

Stilstaan in de ochtend is erg belangrijk als een start voor de rest van de dag. Je hebt overigens maar 1 leven en je wilt daar zoveel mogelijk bewust van meemaken. Een dagboek bijhouden is geen gek idee. Je kan ook opschrijven waar je dankbaar voor bent en waar je aan wil werken die dag. Ook is het slim om te mediteren in de ochtend, zo begin je je dag echt fysiek bewust en ben je kalmer, zelfs als de rest van de dag stress biedt.

Floris Timmer

Floris Timmer