Meer zekerheid voor je bedrijf in deze corona periode

Meer zekerheid voor je bedrijf in deze corona periode

Als bedrijf zijn er natuurlijk een aantal standaard verzekeringen die verplicht zijn om af te sluiten. Maar er zijn ook verschillende verzekeringen die niet verplicht zijn, maar die wel erg handig zijn voor een bedrijf om af te sluiten. Ieder bedrijf is zich namelijk bewust van het bedrijfsrisico dat ze nemen. Bedrijfsrisico is niet zozeer slecht, want wie niet waagt wie niet wint. Maar ondernemers kunnen met een kredietverzekering toch meer zekerheid en garantie krijgen. En dat is waar ieder bedrijf in deze moeilijke periode naar hunkert. Corona brengt namelijk veel onzekerheid en risico met zich mee. In deze blog zullen een aantal van die optionele verzekeringen worden genoemd en uitgelegd.  

Faillissement 

Door corona lopen ondernemers veel inkomsten mis. Het kan zijn dat het dusdanig slecht gaat in het bedrijf dat het failliet gaat. Dat bedrijf zal niet meer genoeg geld hebben om alle schuldeisers te betalen, hierdoor zullen de partners van het bedrijf ook verlies lijden dit noemen we een wanbetaler. Het faillissement is dus niet alleen erg vervelend voor het bedrijf zelf maar ook voor anderen. Voor hetzelfde geld gaat een belangrijke klant van je failliet en worden opeens de rekeningen niet meer betaald. Dit geld kan jij niet missen, want je loopt als ondernemers al zoveel geld mis door corona. En jij moet op jou beurt natuurlijk weer jouw rekeningen betalen. Het is een vervelende situatie waar we niet graag aan denken. Toch komt het door corona steeds vaker voor dat een bedrijf failliet gaat omdat een klant failliet ging.  

Zekerheid 

Gelukkig kan je het bedrijf hiertegen verzekeren met een kredietverzekering. De verzekeraar zal dan in gevallen van wanbetalers het bedrag uitkeren wat jij nog zou krijgen van het bedrijf dat failliet is gegaan. Hierdoor heb je de zekerheid dat jouw bedrijf niet failliet gaat door het failliet van een ander. En is dit is een welkome zekerheid in deze onzekere tijden. Sluit daarom snel een kredietverzekering af en kom door deze moeilijke tijd heen.  

Floris Timmer

Floris Timmer