Modelbouw is interessanter dan jij denkt!

Modelbouw is interessanter dan jij denkt!

Modelbouw is een alom bekende hobby. Sommigen hebben een paar modellen in de vitrinekast en anderen hebben hele tafels vol met modelsteden. De hobby van modelbouw is interessanter dan jij denkt. 

Je kan het zo gek niet bedenken 

In het verleden bestond de modelselectie van een winkel mogelijk uit een paar verschillende modelauto’s om uit te kiezen. Met de komst van Modelo Mondo zijn de variaties vrijwel onbeperkt en is de business van modelbouw explosief gegroeid tot een gevarieerd aanbod van zowel de traditionele modelontwerpen uit het verleden als nieuwe baanbrekende ontwerpen zoals die van Faller modelbouw. Er zijn modelboten, vliegtuigen en zelfs op afstand bestuurbare auto’s en boten. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een model van bouwen. Vanuit een bouwpakket een modelauto bouwen en vervolgens door de stad racen, of eigenhandig een modelboot bouwen en die laten varen op een meer maakt deze hobby des te bevredigender en leuker. Zeker wetende dat je het zelf hebt gebouwd. 

Architectuur 

Als je van architectuur houdt, kun je schaalmodellen van beroemde gebouwen kopen waar je uren mee bezig bent en je zelfs het een en ander leert over architectuur en constructie. Dergelijke modellen zijn de perfecte keuze voor iemand die geïnteresseerd is in een carrière in architectuur, constructie of techniek. Het zal je natuurlijk niet leren hoe je een echt gebouw moet bouwen, maar het is erg leuk en het biedt een goede training in hoe architecten schaalmodellen maken van de ontworpen gebouwen.  

 Meer vrouwen in de hobby 

Over het algemeen is modelbouw een activiteit geweest die vooral door mannen werd omarmt, maar steeds meer vrouwen beginnen ook aan deze hobby. Er is geen reden waarom ze dat niet zouden moeten doen. Iedereen kan de voldoening voelen van het bouwen van iets uit een eenvoudig klein bouwpakket en het geven van een eigen draai aan het model. Hierdoor heeft niemand anders in de hele wereld dezelfde als jou, ook al komt die uit hetzelfde bouwpakket, en vrouwen zijn er echt goed in om hun versies uniek te maken. 

Floris Timmer

Floris Timmer