Nieuwe smartphone nodig? Kies eens verrassend!

Nieuwe smartphone nodig? Kies eens verrassend!

Toen de smartphone in opkomst was, was het voor velen een hoogtepunt: een nieuwe telefoon aanschaffen. Van de nieuwste camera tot het beste geluidskwaliteit, ons hart ging vol verwachting kloppen van al deze nieuwe tools. Vandaag de dag is dit wel anders. We kunnen kortgezegd wel stellen dat slechte mobiele telefoons gewoonweg niet meer verkocht worden. 

Ze zijn allemaal van hoge kwaliteit, inclusief goed scherm en camera. Het is vooral een dure aangelegenheid geworden, om steeds met het nieuwste model op zak te lopen. Want ondanks dat de markt behoorlijk verzadigd is geraakt, is het nog steeds zeer prijzig om een smartphone aan te schaffen. Hier zijn echter wel oplossingen voor. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Zelfde merk, andere prijs

Vaak wordt er een nieuw model telefoon van een merk aangekondigd wat gepaard gaat met veel bombarie. Deze zie je op billboards en op social media voorbijkomen. Kortom; hier wordt het hele marketingbudget van dat bedrijf aan besteed. 

Waarom dit zo wordt gedaan? Uiteindelijk  natuurlijk vooral om de winst zo groot mogelijk te maken. Door het promoten van één model, is de hoop dat hiervan ook de meesten worden verkocht waardoor massaproductie mogelijk is. 

Er is echter ook een alternatief. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een iets onbekender model zoals de Samsung galaxy a53 maar wel van een bekend merk combineer je het beste van twee werelden. Topkwaliteit voor een heel goede prijs!

Verrassend anders

Naast de twee grote dominante merken op de markt momenteel -ja inderdaad, Apple en Samsung- zijn er nog wel degelijk ook andere merken verkrijgbaar. De Nokia die we kennen uit de beginjaren van de mobiele telefoon is er nog steeds, maar ook het onbekendere Xiaomi 11t pro timmert nog gewoon aan de weg. Vaak is de kwaliteit vergelijkbaar of zelfs nog beter dan die van de vertrouwde merken. De camera’s zijn van uitstekende kwaliteit en de beelden spatten van het scherm af. En de prijs? Daar schrik je eveneens van, maar op een positieve manier!

Kortom, ga met de tijd mee en kijk eens verder op de smartphone-markt rond dan dat je nu doet. Je zult versteld staan van de opties en mogelijkheden en tevens van de kosten die je hierop kunt besparen. En dat laatste is vandaag de dag bij de meeste mensen meer dan welkom. Want dat het dure tijden zijn, daar vertellen we ongetwijfeld niks nieuws mee. 

Floris Timmer

Floris Timmer