Op deze zaken moet je letten bij de aankoop van een bed

Op deze zaken moet je letten bij de aankoop van een bed

Een goede nachtrust is erg belangrijk. En goed slapen begint bij een goed bed. Wat een goed bed is, is erg persoonlijk. Iedereen heeft immers een andere lichaamsbouw en andere slaapgewoontes. Maar of je nu op zoek bent naar een 1 persoonsbed, een tweepersoonsbed of een twijfelaar, het is altijd handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw bed.

Tip 1: Oriënteer jezelf vooraf
Voordat je winkels gaat bezoeken is het goed om je vooraf te oriënteren. Dit kan bijvoorbeeld op Eurobedden.nl. Door vooraf uit te zoeken welke soorten bedden er zijn en wat de verschillen zijn tussen bijvoorbeeld een boxspring en een ledikant, kun je al een beetje een inschatting maken van wat het beste bij je past. Ook kun je dan al bekeken hebben wat de prijsverschillen zijn en welke prijzen en levertijden gangbaar zijn. Zo kom je goed voorbereid de winkel binnen.

Tip 2: Je persoonlijke wensen
Je persoonlijke situatie en persoonlijke wensen zijn erg belangrijk. En die van je eventuele partner natuurlijk ook. Ben je een rug-, een buik- of zijslaper? Heb je bepaalde rug- of nekklachten? Heb je het makkelijk warm of juist koud? Een adviseur weet aan de hand van dit soort vragen precies wel bed en welke matras het beste bij je past.

Tip 3: De praktische zaken
Een bed kopen is erg persoonlijk. Toch is het ook belangrijk om op de praktische zaken te letten. Vraag altijd naar de levertijd van het bed en of het bed thuisbezorgd wordt. Veel beddenzaken bieden ook een montageservice aan, maar het is zeker niet vanzelfsprekend dat het bed voor je in elkaar gezet wordt. Wil je hier zelf niet aan beginnen, dan is het belangrijk te vragen naar de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten. Ben je zelf handig en vind je het geen probleem het bed op te halen en zelf te monteren? Dan kun je wellicht wat extra korting krijgen bij een winkel die dit wel standaard aanbiedt.

Floris Timmer

Floris Timmer