Op klimavontuur? 4 dingen om mee te nemen

Op klimavontuur? 4 dingen om mee te nemen

Klimmen is naast een spannend avontuur, ook een gevaarlijke sport. Iedere klimmer moet de juiste uitrusting hebben tijdens dit avontuur. Er zijn enkele essentiële items die elke klimmer mee moet nemen.

Klimschoenen

Klimschoenen zijn ontworpen om te passen bij de vorm van je voet en bieden maximaal comfort en prestaties. Ze zijn gemaakt van leer of synthetisch leer, waardoor ze duurzaam, ademend en waterdicht zijn. Het meest populaire materiaal voor klimschoenen is leer omdat het comfortabel en flexibel is. Daarnaast hebben deze schoenen een goede grip voor moeilijke beklimmingen. Synthetisch leer kan relatief rekbaar zijn, waardoor het ideaal is voor beginners.

Klettersteigset

Met een klettersteigset kun je je eigen klimavontuur opzetten. Deze sets kunnen online of bij de meeste outdoor winkels worden gekocht en bestaan ​​uit een harnas, karabijnhaken en twee stalen kabels. Klettersteigsets zijn vaste routes die gebruik maken van ladders, bruggen en gaas paden, evenals trappen van staal. Het doel is dat klimmers de controle behouden terwijl ze kliffen beklimmen met minimale uitrusting. Met een klettersteigset kun je jezelf stevig aan de kabel bevestigen. Als je van een van de richels valt, zal het je gewicht opvangen totdat je weer op het goede spoor komt.

Veiligheidshelm

Een veiligheidshelm is verplicht bij de meeste klimavonturen, maar niet alle helmen zijn gelijk gemaakt. Voordat je op avontuur gaat, is het belangrijk om te weten wat voor soort helm je moet meenemen en hoe je er een moet kiezen. Een goede helm moet comfortabel, lichtgewicht en duurzaam zijn. Je wilt er een die goed tegen je hoofd past en een kinband heeft die niet gemakkelijk afglijdt tijdens de activiteit. Het moet ook gemaakt zijn van een materiaal dat sterk genoeg is om bescherming te bieden tegen vallende stenen of puin zonder na verloop van tijd te breken of zijn vorm te verliezen.

EHBO doos

Als je lange tijd in de wildernis gaat doorbrengen, is het belangrijk om een ​​EHBO-doos te hebben. Dit moet alle benodigdheden voor een kleine blessure bevatten, evenals enkele benodigdheden voor meer ernstige verwondingen.

Floris Timmer

Floris Timmer