Poker spelregels makkelijk uitgelegd

Poker spelregels makkelijk uitgelegd

Pokeren is niet per se een heel erg lastig spel, mits je de basisregels onder de knie hebt. Als je er echt een ster in wilt worden geldt er namelijk wel wat anders: urenlang oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je weet wat ze zeggen: oefenen baart kunst. Maar, wil je slechts wat pokeren met je vrienden of familie, dan heb je aan de basisregels van poker al voldoende.Wist je trouwens dat je ook online poker kunt spelen? Dit kun je dan spelen met de andere mensen die online pokeren. Dit artikel is bedoeld om je een stukje op weg te helpen, zodat je weet welke volgende stappen je kunt zetten.

Een misverstand

Poker is eigenlijk geen gokken. Je zult merken als je een tijdje in een casino bent, dat poker vaak wordt genoemd met roulette, blackjack en andere gokspellen. Toch zit het bij poker wel wat anders. Ja, het gokken heeft ermee te maken dat je wel of geen goede kaarten krijgt, maar belangrijker is de manier waarop deze kaarten worden ingezet en hoe het spel wordt gespeeld. Op lange termijn zal dus de beste speler winnen. Dat is anders bij gokspellen, waar het slechts om geluk draait.

Waar let je op bij poker?

Er zijn veel verschillende pokervarianten, maar er zit wel een overeenkomst in de poker regels. Zo wint de beste pokerhand meestal bij poker. Om de pot te winnen, zet je in op de kansen van de eigen ‘pokerhand’ door middel van ‘zetten’ of ‘betten’. Waar je op moet letten? Kijk vooral naar de kaarten die al op tafel liggen. Let daarbij ook op de handen die een tegenstander door zijn inzetten wel of niet zou moeten hebben. Daar kun je veel informatie uit winnen, dus wees je daar bewust van. Door het spel goed en bewust waar te nemen, kun je al een heel eind komen.

Floris Timmer

Floris Timmer